Specijalizirani alat

Općine u BiH jednim klikom mogu provjeriti stanje industrije i gospodarstva

Gospodarstvo / Flash | 17. 04. 2017. u 11:30 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općine u Bosni i Hercegovini sada jednim klikom mogu dobiti uvid u poslovanje pojedinačnih firmi, stanje industrije, ali i kompletnog gospodarstva na njihovom području, kao i drugim bh. općinama, zahvaljujući suradnji s tvrtkom LRC iz Sarajeva i njihovom konceptu podrške specijaliziranim za jedinice lokalne samouprave, objavljuje portal Privredne štampe.

Cilj tog projekta, kako ističu u LRC-u je da kroz jedinstven alat za praćenje tržišnih kretanja, omoguće bh. općinama da pruže efikasniju i adekvatnu podršku svojim gospodarskim subjektima, da bi unaprijedile investicijski ambijent i osigurale sredstva za poticajne programe za razvoj gospodarstva na području svake pojedine općine.

Zahvaljujući sustavnom korištenju službenih i provjerenih informacija, pohranjenih u jedinstvenoj LRC-ovoj bazi podataka o poslovanju svih pravnih subjekata u BiH, općine imaju jedinstvenu mogućnost za analizu ekonomskih kretanja i pripremu strateških planova za podršku gospodarstvenicima i afirmaciju poslovnog ambijenta.

Kako objavljuje portal Privredne štampe, značajan broj općina u BiH već je sklopio ugovore s LRC-om i započeo primjenu tog koncepta podrške javnom sektoru, što je općinskim uposlenicima u službama za gospodarstvo i razvoj omogućilo efikasniji rad i fokusiranje na izradu analiza i strategija, umjesto da većinu svog vremena troše na mukotrpno prikupljanje podataka iz raznih izvora.

Kopirati
Drag cursor here to close