Razmjena iskustava

Ohrid i Mostar dogovorili suradnju

Suradnja između Mostara i Ohrida bi se trebala ostvariti u oblasti kulture, umjetnosti, sporta te na polju turizma, a razmjenjivat će se iskustva i surađivati i na polju približavanja EU integracijama.
Gospodarstvo / Flash | 18. 07. 2018. u 16:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U cilju promoviranja i jačanja prijateljskih odnosa između Republike Makedonije i Bosne i Hercegovine te izražavajući spremnost za razvijanje i jačanje međusobnih veza između dva grada, glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina i načelnik Općine Ohrida, potpisali su na Ohridu Sporazum o prijateljstvu i suradnji između Grada Mostara i Općine Ohrid.

Suradnja između Mostara i Ohrida tako bi se trebala ostvariti u oblasti kulture, umjetnosti, sporta te na polju turizma, a razmjenjivat će se iskustva i surađivati i na polju približavanja EU integracijama.

Potpisanim sporazumom Mostar i Ohrid obvezali su se razmijeniti iskustva i oblasti razvoja lokalne samouprave, planiranja i provedbe projekata od interesa za oba grada i zajedničko sudjelovanje prema EU fondovima, kao i na projektima energetske učinkovitosti.

Također, dogovorena je suradnja na gospodarskom polju kao i razmjena kulturnih djelatnika, skupina eksperata i izaslanstava u cilju promidžbe urbanog upravljanja i kvalitete života oba grada.

Kopirati
Drag cursor here to close