Kad jednom smrkne...

Odvjetnici na propasti Bobar banke uzeli milijune

Gospodarstvo / Flash | 30. 07. 2017. u 09:43 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bijeljinska Bobar banka je od 2015. godine, kada je pokrenut likvidacijski postupak, samo na troškove desetine odvjetnika koji je zastupaju u brojnim sudskim sporovima potrošila više od 2,2 milijuna KM.

Prema dokumentaciji koja je u posjedu banjalučkog poslovnog portala Capital, troškovi odvjetničkih usluga u postupku likvidacije iznosili su oko 2,1 milijun KM.

Dok je ovim postupkom rukovodio likvidacijski upravnik Mile Maksimović, bilo je angažirano čak 11 odvjetničkih ureda.

Trošak za odvjetničke usluge u 2015. godini je iznosio oko 740.000 KM, u 2016. bio je 1,2 milijuna KM,a do 21. siječnja 2017. godine potrošeno je oko 104.000 KM.

U ovom dvogodišnjem unosnom biznisu najbolje je prošao odvjetnički ured Slobodana Govedarice, koja je inkasirala oko 1,2 milijuna KM, navodi Capital.

Tijekom stečajnog postupka za Bobar banku, od 25. siječnja do 25. srpnja ove godine, odvjetnici su u džep stavili oko 116.000 KM.

Pojedini članovi Odbora povjerenika banke već sada javno postavljaju pitanje o svrsishodnosti vođenja skupih parničnih postupaka u situaciji kada je izvjesno da se veliki broj kredita ne može naplatiti.

Navodi seda je "likvidacijski postupak predugo trajao, te da su u tom razdoblju mnogi dužnici 'razdužili' svoju imovinu na najbliže srodnike, kumove, prijatelje ili nepoznate osobe koje odavno već nemaju adresu na području Republike Srpske''.

Pitaju se što su radila istražna tijela i tužiteljstva u vrijeme likvidacijskog postupka i zbog čega se dozvolilo da dužnici nekažnjeno "izvuku" imovinu.

Kopirati
Drag cursor here to close