UNO BiH

Oduzeta roba u vrijednosti od 120.000 KM

Gospodarstvo / Flash | 07. 05. 2017. u 08:28 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje pretresom na nekoliko lokacija u Regionalnom centru Sarajevo privremeno su oduzeli su raznu robu u vrijednosti od 120.000 KM.

Tijekom nekoliko planiranih i koordiniranih kontrolnih aktivnosti službenici UNO su privremeno oduzeli veću količinu duhana i duhanskih prerađevina, odjevnih predmeta i parfema poznatih svjetskih marki za koje se sumnja da je riječ o krivotvorinama.

Pored toga, privremeno je oduzeto i nekoliko motornih vozila uključujuči i dva ATV Quad stranih registarskih oznaka i bez dokumentacije o porijeklu. Roba je oduzeta od nekoliko pravnih osoba koje posluju na području koje pokriva Regionalni centar UNO Sarajevo.

Aktivnosti na terenu provela su ovlaštene službene osobe Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Sarajevo. Kad su u pitanju oduzeta vozila aktivnosti su provedene u suradnji s pripadnicima Granične policije BiH. Prilikom provođenja aktivnosti korištena je oprema kao i obuka koja je prethodno dobijena i stečena putem programa EXBS od strane Vlade SAD.

Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti, shodno važećoj zakonskoj legislative pokrenuti su postupci kod nadležnih sudova.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a.

''Također, pozivamo sve građane, kao i sve porezne obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UNO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni'', navodi se u priopćenju UNO BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close