UNO BIH

Oduzeta roba u vrijednosti 303.000 KM

Oduzeta roba u vrijednosti 303.000 KM
Gospodarstvo / Flash | 15. 07. 2018. u 13:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO), prilikom operativnog rada na području regionalnog centra Tuzla, u više odvojenih akcija oduzeli su raznu robu vrijednu 303.000 KM, priopćeno je iz te uprave. 

Službenici UNO iz grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Tuzla, prilikom operativnog rada na cestovnoj komunikaciji Tuzla - Sarajevo, oduzeli su 6.750 kutija raznih cigareta koje nisu bile obilježene trošarinskim markicama BiH. Akivnosti na terenu provedene su u suradnji s kolegama Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije i Policijske uprave Živinice.   

Prilikom provjere prometa i porijekla roba, ovlašteni Službenici UNO, u suradnji s kolegama iz Županijske uprave za inspekcijske poslove Tuzlanske županije, u tri odvojena slučaja pronašli su i trajno oduzeli 4.526 komada tekstilnih proizvoda porijeklom iz Njemačke. Tom prilikom utvrđen je i manjak od 47.940,94 KM iz nadležnosti Županijske uprave za inspekcijske poslove, kao i 19.500 KM iz nadležnosti UNO te su pronađena i dva neprijavljena radnika. 

Foto: UNO BiH / Oduzete cigarete

Ovlašteni službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja UNO, u suradnji s MUP-om Tuzlanske županije, Policijske uprave Tuzla i Policijske postaje Gradačac, a na osnovu operativnih saznanja, pronašli su i trajno oduzeli 600 grama zlata i 4,7 kg srebra. Nezakonito prodavana roba otkrivena je na području Tuzle i Gradačca. 

Tijekom poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti, korištena je specijalistička oprema za pregled vozila, koja je donirana od Američkog veleposlanstva putem programa EXBS. 

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe je 303.000 KM.
Kopirati
Drag cursor here to close