'Ta neće iz Mostara

Od travnja četiri nove linije s Međunarodnog aerodroma Tuzla

Gospodarstvo / Flash | 26. 01. 2017. u 19:04 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Međunarodni aerodrom Tuzla (MAT) krajem oćzujka 2017. godine proširuje lepezu usluga s četiri nove linije sa kompanijom Wizz Air'', potvrdio je direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifet Karasalihović.

Putnici će s tuzlanskog aerodroma tako pored postojećih destinacija moći putovati i u Köln, Nürnberg, Friedrichshafen i Bratislavu, a po riječima Karasalihovića za ove destinacije je već puštena prodaja karata.

Karasalihović podsjeća, da je u protekloj godini ovaj aerodroma opslužio 311.128 putnika, naglasivši da je u ovoj godini planirano povećanje, odnosno predviđeni broj na godišnjoj razini je 480.000 putnika.

Tvrdi i da je sve spremno za puštanje u rad prilaznih svjetala na ovom aerodromu, ali da se čeka da se riješe postojeći imovinsko-pravni problemi.

''Vršimo probna ispitivanja u saradnji s avio kompanijama, te kada se riješe problemi imovinske prirode, moći ćemo dobiti i građevinsku dozvolu, a ubrzo nakon toka krenuti u realizaciju puštanja u rad pristupnih svjetala, nadam se u što skorije vrijeme'', kaže Karasalihović.

Flight check koji je odrađen 29. prosinca 2016. godine pokazao je, da su svi tehnički uvjeti za puštanje pristupnih svjetala i pripreme zadovoljavajući i po svim međunarodnim propisima.

Karasalihović napominje da je planom rada MAT-a za 2017. godinu predviđena rekonstrukcija i proširenje putničkog terminala, što bi, kako tvrdi, ubuduće omogućilo da ovaj aerodrom opsluži i do 700.000 putnika na godišnjoj razini.

U ovoj godini planirano je i upošljavanje novih zaposlenika, shodno potrebama nesmetanog rada tuzlanskog aerodroma.

Kopirati
Drag cursor here to close