Željeznice bh.

Od petka se vlak zaustavlja i u Jablanici

Željeznice FBiH su izgradile posebnu platformu koja omogućava putnicima nesmetan izlazak i ulazak u bh. vlak, a Općina Jablanica je uredila put kojim se prilazi do ovog stajališnog mjesta
Gospodarstvo / Flash | 09. 07. 2018. u 12:00 Bljesak.info
Kopirati

Zbog velikog zanimanja stanovništva Jablanice, moderni bh. vlak koji u redovitim terminima prometuje na relaciji Sarajevo-Čapljina-Sarajevo od petka 13. srpnja 2018. godine redovno će se zaustavljati i u stajalištu u gradu Jablanica.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zajedničkim angažmanom Željeznica FBiH i Općine Jablanica osigurani su uvjeti za zaustavljanje bh. vlaka u ovom stajališnom mjestu. Željeznice FBiH su izgradile posebnu platformu koja omogućava putnicima nesmetan izlazak i ulazak u bh. vlak, a Općina Jablanica je uredila put kojim se prilazi do ovog stajališnog mjesta'', priopćeno je iz Željeznica.

Bh. vlak koji iz Sarajeva polazi u 7.07 sati, u Jablanici će se zaustavljati u 8:26 sati, a u Čapljinu će stizati u 9:29 sati. Bh. vlak koji iz Sarajeva polazi u 16:50, u Jablanici će se zaustavljati u 18:11 sati, a u Čapljinu će stizati u 19:14.

Vlak koji iz Čapljine polazi u 6:16 sati, u Jablanici će se zaustavljati u 7:15, a u Sarajevo će stizati u 8:41 sati. BH vlak koji iz Čapljine polazi u 19:25 sati, u Jablanici će se zaustavljati u 20:24, a u Sarajevo će stizati u 21:44 sati, priopćili su.

Vozna karta u jednom pravcu na relacija Sarajevo - Jablanica košta 9,40 KM, a povratna karta 15,40 KM. Karta na relaciji Jablanica-Čapljina košta 8,60 KM u jednom pravcu, a povratna karta 14,10 KM.

Putnicima koji jutarnjim vlakom stižu u Čapljinu i žele nastaviti svoje putovanje prema jugu, Željeznice FBiH su za razdoblje od 15. lipnja do 31. kolovoza 2018. godine osigurala vezu na autobusnu liniju za Neum, Makarsku i Split.

Sa autobusne stanice Čapljina autobus za Neum polazi u 10:05 sati, a u Neum stiže u 11:20. Iz Neuma za Čapljinu autobus polazi u 18 sati, a u Čapljinu stiže u 19:15. Prihvat i iskrcaj putnika u Neumu odvija se na stajalištu ''Magistrala'' na ulazu u Neum, sa magistralne ceste Opuzen-Neum. Cijena autobusne karte za Neum iznosi 6 KM u jednom smjeru, a povratna karta 10 KM.

Sa autobusne stanice Čapljina autobus za Makarsku i Split polazi u 10:10 sati. Putnici mogu izlaziti na stajalištima Gradac, Zaostrog, Podace, Tučepi. Cijena autobusne karte za Makarsku je 15 KM, a za Split 20 KM. Povratak autobusima iz Splita i Makarske nije osiguran. 

Pored povlastice za povratna putovanja ŽFBiH, u skladu sa svojom komercijalnom politikom, nude putnicima i čitav niz drugih komercijalnih povlastica za određene kategorije putnika. Povlastica od 30 % odobrava se kod putovanja u grupi od najmanje 6 odraslih putnika. Istu povlasticu uživaju i studenti, umirovljenici, osobe starije od 60 godina života, novinari i ratni vojni invalidi. Djeca starosne dobi od 4 – 12 godina, slijepe osobe i njihovi pratioci, kao i grupe veće od 30 putnika  imaju povlasticu 50 % od redovne vozne cijene. Kod korištenja povlastice putnici moraju imati propisan osnovu za povlasticu.

Djeca do 4 godine starosti ostvaruju pravo na besplatnu vožnju.

''Uvođenjem redovnog zaustavljanja BH vlakaa u stajalištu Jablanica Grad, Željeznice FBiH još jednom pokazuju da osluškuju puls javnosti i da su im interesi putnika na prvom mjestu. Stanovništvo Jablanice, naročito učenici, studenti, turistički radnici i drugi zainteresirani subjekti uživat će u komforu i udobnosti koju nudi suvremeni BH vlak, kvalitetnim vezama sa glavnim gradom države i konekcijama prema jugu uz veoma pristupačne cijene usluga'', priopćeno je iz Željeznica.

Kopirati