'Sve je zakonito'

Očitovanje Aluminija d.d. Mostar o otkazu ugovora o radu Samiru Aniću

Gospodarstvo / Flash | 21. 06. 2012. u 09:04 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako stoji u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Aluminija d.d. Mostar, "menadžment Aluminija  krajnje je začuđen količinom zanimanja određenoga kruga novinara za jedan pojedinačan i individualan predmet, a riječ je o otkazu kojega je, zakonitim putom, dobio sada već bivši djelatnik Aluminija Samir Anić.

Aluminij je svoje stajalište po tomu pitanju točno pojasnio u Odluci o otkazu ugovora o radu, koju je spomenuti bivši djelatnik uredno zaprimio, a u kojoj stoji kako je Anić počinio eklatantno kršenje statutarnih i odredbi Pravilnika o radu Aluminija. S tim u svezi, Menadžment i ovim putom poručuje kako nitko ne može biti izuzet od odgovornosti niti može povrijediti Statut Društva i pritom uživati zaštitu od pravnoga postupka, čak niti po Kolektivnomu ugovoru. No, kako je ovdje riječ o pravnomu pitanju, Menadžment smatra kako je jedino mjesto i način meritornoga razmatranja ovoga slučaja mjerodavni sud.

Menadžment, kao i uvijek, podržava svaki zakonit način zaštite bilo čijega prava, tako i u ovomu konkretnom slučaju, ukoliko spomenuti bivši djelatnik drži kako su mu neka prava povrijeđena, ali mora biti kristalno jasno kako u Aluminiju nikada ne će biti dopušteno ponašanje protivno Statutu i Zakonu i kako takove aktivnosti ne će biti tolerirane, bez obzira na to je li riječ o djelatnicima Aluminija ili o nekomu izvanjskomu utjecaju.

Menadžment poručuje kako u cijelosti stoji iza svoje Odluke i više po tomu pitanju ne će biti očitovanja jer ne će dopustiti da pojedinačni, pravno nedvojbeni, slučajevi iscrpljuju tvornička upravljačka tijela, u vremenu kada su pred nama ozbiljni problemi i rad na njihovu rješavanju

Kopirati
Drag cursor here to close