Prijave do 26. lipnja

Obuka za pružatelje usluga smještaja s područja Hercegovine i Crne Gore

Pružateljima smještajnih kapaciteta omogućit će se prezentiranje trenutne razine kvalitete i mogućnosti za njenim poboljšanjem.
Gospodarstvo / Flash | 18. 06. 2020. u 14:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt prekogranične suradnje "Zanimljivi muzeji-aMUSeumING" ukupne vrijednosti od 394.904 eura, organizira obuku za 12 pružatelja usluga smještaja s područja Hercegovine i pograničnih područja Crne Gore s ciljem podizanja kvalitete njihovog rada i povezivanja smještajnih kapaciteta i muzeja.

Organizirat će se četiri jednodnevna treninga u BiH i Crnoj Gori, a kroz obuku pružateljima smještajnih kapaciteta omogućit će se prezentiranje trenutne razine kvalitete i mogućnosti za njenim poboljšanjem. Obuke će biti podržane od strane zajedničkog implementacijskog tima, osoblja muzeja, te gostujućih predavača za određene praktične teme, priopćeno je iz Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK.

"Na ovaj način omogućiti će se bolja povezanost pružatelja usluga smještaja i muzeja s ciljem širenja tržišta, kao i pružanju pomoći u poboljšanju kvalitete i međusobnoj promociji, posebno u ruralnim područjima", ističu iz LiNK-a.

Dodaju kako će se nakon završene obuke odabrati šest najperspektivnijih pružatelja smještajnih kapaciteta koji će stečeno znanje na obukama primijeniti u praksi te će im biti pružena tehnička pomoć od strane angažiranih stručnjaka.

Također, projektni tim osigurat će izradu promotivnog materijala za pružatelje usluga smještaja koji primjene predložena poboljšanja, povećaju kvalitetu usluga i povežu se s muzejima s ciljem međusobne promocije.

Navedeni projekt prekogranične suradnje financira Europska unija u sklopu programa prekogranične suradnje BiH-Crna Gora, a zajednički ga provode Udruženje LiNK iz Mostara u suradnji s Nacionalnim Muzejom Crne Gore i općinom Jablanica.

Prijava za sudjelovanje može se poslati slanjem pisma interesa do 26. lipnja do 17 sati, a prijaviti se mogu svi registrirani pružatelji usluga smještaja s područja Nikšića, Jablanice i Konjica. Sve dodatne informacije vezane za obuku mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici udruženja LiNK, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close