Pisma

Obrtnici u HNŽ-u traže oslobođenje od plaćanja

Gradu Mostaru je upućen i zahtjev da sve obrtnike s područja Grada oslobode komunalnih taksa i naknada od 1. ožujka do normalizacije situacije.
Gospodarstvo / Flash | 08. 04. 2020. u 12:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obrtnička komora Hercegovačko-neretvanske županije uputila je pisma Gradu Mostaru, Medžlisu Islamske zajednice Mostar i Srpskoj Sabornoj pravoslavnoj crkvi u Mostaru pismo radi ublažavanja posljedica krize izazvane Korona virusom.

Naime, komora se obratila navedenim institucijama u ime obrtnika koji koriste prostore u njigovom vlasništvu sa zahtjevom za oslobađanje plaćanja obveza po osnovu zakupnine počev od 1. ožujka 2020. godine do normalizacije situacije.

Gradu Mostaru je upućen i zahtjev da sve obrtnike s područja Grada oslobode komunalnih taksa i naknada od 1. ožujka do normalizacije situacije.

U pismu Medžlisu se navodi kako je turistička djelatnost prva i za sada najveća ekonomska žrtva pandemije, a korisnici vakufskih prostora, nakon više od pet mjeseci zimske pauze su očekivali početak nove turističke sezone.

''Plaćanje zakupa, komunalnih taksi i naknada, kao i drugih poreznih i vanporeznih davanja bi ugrozilo opstanak svih obrtnika, kao i njhovih obitelji, te smatramo svrsishodnim da zajednički nađemo rješenje u ovom teškom trenutku i neizvjesnosti daljnjeg poslovanja. Mnogim korisnicima je ovo jedini izvor prihoda, te bi plaćanje obveza po osnovu zakupnine, komunalnih taksa i naknada  stvorilo nepremostivu prepreku za daljnji rad, kao i opstanak u poslu'', navodi se u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik komore Aner Kruškonja.

Kopirati
Drag cursor here to close