Obnova

Obećao izgraditi infrastrukturu koja će "izdržati 100 godina"

Gospodarstvo / Flash | 18. 04. 2017. u 08:47 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Perua Pedro Pablo Kuzcynski u ponedjeljak je obećao obnoviti infrastrukturu koja je oštećena nedavnim poplavama i klizištima, obećavši da će ona izdržati 100 godina.

''Mi moramo pravilno graditi. Moramo imati dobro učvršćene mostove, ceste sa dovoljno betona i asfalta, cijevi kroz koje će voda teći 100 godina'', kazao je Kuczynski tijekom posjete sjevernom regionu La Libertad, koji je, uz 10 drugih regiona, teško pogođen prirodnim nepogodama, prenosi Xinhua.

Predsjednik je obećao da će se njegova vlada, čiji je mandat počeo prije devet mjeseci, pozabaviti potrebnom rekonstrukcijom i donijeti promjene u kvaliteti infrastrukture u zemlji, “jer ne možemo zadržati stvari kakve su bile”, objasnio je Kuczynski, podsjećajući na raniju gradnju ispodprosječne kvalitete koja je dovela do rušenja, između ostalog, mostova, autocesta, domova zdravlja i škola.

Predsjednik je rekao da njegova vlada neće nastaviti s ranijom politikom.

''Narod Perua ne želi politiku bez rezultata ili uspjeha'', kazao je.

Dodao je da bi ukupna cijena rekonstrukcije u ovom trenutku mogla iznositi oko 3 milijarde američkih dolara i popeti se na 9 milijardi dolara tijekom sljedećih pet godina.

Peru je nedavno započeo sa kompletnom procjenom materijalne štete i troškova obnove za svu infrastrukturu pogođenu poplavama i klizištima u 11 regije.

Peruanski Operativni centar za hitne slučajeve priopćio je da su ove katastrofe, koje je izazvao meteorološki fenomen El Nino, oštetile 210.000 zgrada, 5.796 kilometara putova i srušile 258 mostova.

Kopirati
Drag cursor here to close