Raspodjela

Novalić i Cvijanović zadovoljni: Dobit Elektroprijenosa BiH 7,4 milijuna KM

Gospodarstvo / Flash | 21. 06. 2017. u 10:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Elektroprijenos-Elektroprijenos BiH ostaje jedan od najpotentnijih gospodarskih subjekata u BiH, sa stabilnim financijskim poslovanjem i prihodima, istakli su danas entitetski premijeri Fadil Novalić i Željka Cvijanović.

Na osmoj redovnoj Skupštini dioničara ove kompanije za prijenos električne energije rečeno je da je kompanija dobila pozitivno mišljenje revizora te istaknuli da kompanija dobro radi.

Usvojena je odluka o raspodjeli dobiti iz prošle godine od 7,4 milijuna KM, od čega entitetima, kao dioničarima ide sljedeći iznos: RS-u 2,9 milijuna, a 4,1 milijun FBiH, dok je ostatak obaveza rezerva.

Federalni premijer Fadil Novalić je na pres-konferenciji u Banja Luci, nakon Skupštine Elektroprijenosa izrazio zadovoljstvo radom tog zajedničkog poduzeća.

''Podjela dobiti je pokazatelj da sve funkcionira, a dogovorili smo se da i ubuduće podržavamo tu kompaniju'', rekao je Novalić.

Problemi s tarifama i održavanjem sustava, kazao je, postoje, ali je ovaj sustav u mnogo boljem stanju nego što je bio prije četiri-pet godina.

Premijerka RS-a Željka Cvijanović je rekla kako je razmatrana i Odluka o usvajanju revidiranog financijskog izvještaja Elektroprijenosa BiH za 2016., te usvojen rebalans Financijskog plana kompanije za razdoblje 2017-2019 godina.

Dioničari su razmatrali i izmjene Statuta Elektroprijenosa BiH, te odluku o imenovanju v.d. izvršnih direktora, članova uprave, kao i izvještaj Odbora za reviziju.

Direktor Elektroprijenosa BiH Mate Žarić je rekao kako je ovo druga godina kako bez ikakvih rezervi dobijaju mišljenje vanjske revizije.

Kopirati
Drag cursor here to close