Bacači

Nova kauč-priča u Mostaru

Krajem prošle godine iz Grada Mostara rečeno je kako će se nadležne službe pobrinuti da se uozbilji odvoženje i bacanje krupnog otpada.
Gospodarstvo / Flash | 22. 01. 2018. u 10:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se godinama mostarskim ulicama vuče problem bacanja smeća i iako se sve strane u zatvorenom krugu smeća kunu kako one nisu krive, otpad nastavlja pričati svoje nijeme priče.

Kauč u Ulici Mile Budaka u Mostaru, odložen pored kontejnera, kao da će se preko noći smanjiti i sam uskočiti u društvo ostalog otpada, ponovno skreće pozornost na problem odlaganja (krupnog) otpada.

Pročitajte još


Iako se s jedne strane godinama upozorava kako se krupni otpad ne može bacati tek tako, s druge se tvrdi kako nema drugačijeg načina da se baci nešto što ne može stati u kontejner.

Krajem prošle godine iz Grada Mostara rečeno je kako će se nadležne službe pobrinuti da se uozbilji odvoženje i bacanje krupnog otpada.

''Mi smo u komunikaciji s komunalnim poduzećima i nastojat ćemo da taj odvoz bude češći, da bude po mjesnim zajednicama da se jedanput mjesečno po mjesnim zajednicama odvozi taj krupni otpad uz prethodnu obavijest komunalnih poduzeća'', rekla je Željka Aničić, viša stručna suradnica u Službi za komunalne poslove i okoliš Grada Mostara.

Rekla je kako se krupni otpad trebao odvoziti dva puta godišnje u ožujku i listopadu, ali kako se komunalna poduzeća toga ne pridržavaju.

Očito je da krupni otpad ne može čekati i da njegovi vlasnici nemaju strpljenja za ''pražnjenje'' dva puta godišnje. Čini se kako nitko ne radi na svijesti i na pronalaženju najboljeg rješenja. Do tada, mostarske ulice trpjet će i nerad i nemar.

Kopirati
Drag cursor here to close