Usprkos pandemiji

Nije kao prije, ali turisti se vraćaju u Trebinje

Akcija podjele vaučera Vlade RS naišla na dobar odziv
Gospodarstvo / Turizam | 06. 08. 2020. u 08:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bez obzira na epidemiološku situaciju izazvanu pandemijom koronavirusa, Trebinje ovih dana počinje sličiti na turistički grad. Istina, na ulicama je manje turista nego prethodnih godina, a i mjesta ima i u hotelima i u privatnom smještaju, ali ima i relativno veliki broj rezervacija za kolovoz.

Prema riječima Marka Radića, direktora Turističke organizacije Trebinja, statistički pokazatelji kojima raspolažu jasno ukazuju da je u ožujku, travnju, svibnju i lipnju, Trebinje izgubilo između 50.000 i 60.000 noćenja u usporedbi s ovim mjesecima prethodne godine, što je za Trebinje ogromna cifra.

''Trenutno je oko 10.000 registriranih noćenja dok ih je prošle godine bilo 43.000, a prema informacijama s terena, broj dolazaka turista tijekom srpnja je znatno uvećan, kakva se situacija očekuje i u kolovozu, što, donekle, ulijeva optimizam da će se spasiti barem dio ovogodišnje turističke sezone'', istaknuo je Radić.

Kaže da je akcija podjele vaučera Vlade RS naišla na dobar odziv, a sudeći prema interesiranju domaćih turista, Trebinje je najzastupljenija i najposjećenija domaća destinacija u okviru ovog programa.

Turistička ponuda grada u velikoj mjeri je univerzalna i turistima zanimljiva tijekom čitave godine. Specifičnost ljetne turističke ponude su svakako bazeni, prirodna i umjetna kupališta, koja su posebno atraktivna i zanimljiva ove sezone s obzirom na tešku prohodnost prema destinacijama na Jadranskom moru. Bilježi se velika posjećenost Olimpijskom bazenu i bazenu u Bregovima, kupalištima u Jazini i na rijeci Sušici, a najveći broj posjetilaca boravi u Aqua parku u Gradu sunca.

Kopirati
Drag cursor here to close