Imaju zahtjeve

Nezadovoljni drvoprerađivači blokirali promet RS-a

Gospodarstvo / Flash | 24. 04. 2017. u 08:58 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezadovoljni drvoprerađivači Sarajevsko–romanijske i gornjodrinske regije blokirali su jutros putove prema Sokocu, Palama te Rogatici.

Blokadom magistralnih putova Pale-Sokolac i Sokolac-Rogatica drvoprerađivači su prešli na radikalnije oblike borbe kako bi se, naveli su, osigurali bolji uvjeti za njihov rad i time zaustavilo siromašenje ovog dijela RS-a.

U zahtjevima, koje su ranije uputili entitetskom predsjedniku, premijerki, resornim ministarstvima i generalnom direktoru poduzeća "Šume RS-a'' pozivali su na odgovornost aktere dosadašnje poslovne politike u oblasti šumarstva.

Zahtijevali su i da se ''utvrdi odgovornost menadžmenta 'Šuma RS-a', koji je svojim neodgovornim djelovanjem u kadrovskoj politici, raspodjeli sirovine i nesankcioniranju poduzeća koja se bave preprodajom i izvozom drvnih sortimenata doveo do kaotičnog stanja u drvnoj industriji u Sarajevsko-romanijskoj i gornjopodrinskoj regiji“.

Od "Šuma RS-a" su tražili da pri raspodjeli šumskih drvnih sortimenata prioritet treba da daju drvoprerađivačima s područja 12 općina Sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije, odakle sortimenti i potječu.

Izrazili su i protivljenje odlukama „Šuma RS-a“ da na poziciju direktora Šumskog gazdinstva „Romanija“ imenuje Rajka Bulajića.

Drvoprerađivači su jutros promet blokirali kamionima, a dozvoljava se prolaz samo vozilima hitne pomoći.

Kopirati
Drag cursor here to close