Demant

''Neumski divlji konji'' ipak nisu divlji

''Ne radi se o divljim konjima nego su to pitomi konji koji obitavaju u selu Grabovica te služe svrsi kao što su oranje, jahanje, prijevoz drva, itd...'', naveli su.
Gospodarstvo / Flash | 27. 09. 2019. u 10:49 Bljesak.info
Kopirati
Foto: Bljesak.info /

Nakon što smo u četvrtak 26. rujna objavili tekst pod nazivom ''Neumski divlji konji'' u kojem geolog Goran Glamuzina podsjeća ''na skoro zaboravljene konje u okolici Neuma'' redakciji Bljesak.info upućen je demat u kojem se ističe kako se tu ''ne radi o divljim konjima nego su to pitomi konji koji obitavaju u selu Grabovica te služe svrsi kao što su oranje, jahanje, prijevoz drva, itd...''

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napominju da ni informacija, koju je geolog Glamuzina naveo, da se na tom području nalaze i lirske gradine i fosili također nije točna. '' U selu Grabovica se ne nalaze nikakve gradine ni fosili od drevnih lira. Navedene gradine i fosili su od vremena Turske iz razdoblja kad je pučanstvo iz sela Grabovica i okolnih sela bježalo u Republiku Hrvatsku, također navedene gradine i fosili smješteni su na granici BiH i RH gdje su mještani vrlo kratko živjeli'', naveli su.

Kako bi uvjerili da se ne radi o divljim konjima poslali su i fotografiju koju objavljujemo.

Kopirati