Demant

''Neumski divlji konji'' ipak nisu divlji

''Ne radi se o divljim konjima nego su to pitomi konji koji obitavaju u selu Grabovica te služe svrsi kao što su oranje, jahanje, prijevoz drva, itd...'', naveli su.
Gospodarstvo / Flash | 27. 09. 2019. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info /

Nakon što smo u četvrtak 26. rujna objavili tekst pod nazivom ''Neumski divlji konji'' u kojem geolog Goran Glamuzina podsjeća ''na skoro zaboravljene konje u okolici Neuma'' redakciji Bljesak.info upućen je demat u kojem se ističe kako se tu ''ne radi o divljim konjima nego su to pitomi konji koji obitavaju u selu Grabovica te služe svrsi kao što su oranje, jahanje, prijevoz drva, itd...''

Napominju da ni informacija, koju je geolog Glamuzina naveo, da se na tom području nalaze i lirske gradine i fosili također nije točna. '' U selu Grabovica se ne nalaze nikakve gradine ni fosili od drevnih lira. Navedene gradine i fosili su od vremena Turske iz razdoblja kad je pučanstvo iz sela Grabovica i okolnih sela bježalo u Republiku Hrvatsku, također navedene gradine i fosili smješteni su na granici BiH i RH gdje su mještani vrlo kratko živjeli'', naveli su.

Kako bi uvjerili da se ne radi o divljim konjima poslali su i fotografiju koju objavljujemo.

Kopirati
Drag cursor here to close