Za potencijal BiH

Neum: U srijedu započinje 4. Energetski summit

Summit koji će trajati od 25. do 27. travnja zajedno organiziraju USAID-ov projekt Investiranje u sektor energije (EIA) i Njemačko društvo za međunarodnu suradnju (GIZ)
Gospodarstvo / Flash | 24. 04. 2018. u 11:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Energetski summit u Neumu  / Foto: Bljesak.info

Energetski summit, koji će okupiti četiri stotine najvećih stručnjaka iz elektroenergetskog sektora i donositelje odluka kako bi zajedno razgovarali o rješenjima svih aktualnih problema u sektoru koji ima ogroman potencijal za razvoj gospodarstva u BiH, počet će u srijedu u Neumu. 

Summit koji će trajati od 25. do 27. travnja zajedno organiziraju USAID-ov projekt Investiranje u sektor energije (EIA) i Njemačko društvo za međunarodnu suradnju (GIZ) kroz projekte "Poticanje obnovljivih izvora energije u BiH" i "Poticanje energetske učinkovitosti u BiH", a pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Državne regulatorne komisije za električnu energiju, Regulatorne komisije za energiju u FBiH i Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske. 

Summitu će nazočiti najviši dužnosnici iz BiH, predstavnici političkih stranaka te veleposlanici. 

''Identificiranje problema, diskusije i formuliranje preporuka i rješenja je koncept šest panela i dvije tehničke radionice nakon kojih ćemo imati jasnu viziju ko su pokretači, a ko kočničari reforme energetskog sektora u Bosni i Hercegovini'', istakao je direktor USAID EIA projekta Ognjen Marković. 

Investiranje u sektor energije, održivi razvoj energetskog sektora u BiH kroz obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost, plin i ugljen kao energente, tržište energije, investicijska klima za ulaganje u energetski sektor, regulatori kao okosnica razvoja energetskog sektora, te njihova uloga u energetska učinkovitost ključne su teme panela 4. Energetskog summita. 

Panelisti posljednjeg panela u kojem će se govoriti o viziji razvoja energetskog sektora u BiH bit će predstavnici parlamentarnih stranaka na državnoj razini nakon što budu upoznati sa ključnim preporukama od prethodna dva dana. 

Također, posebno je organiziran i trening za predstavnike medija kako bi se bolje upoznali o svim temama relevantnim za energetski sektor, te kvalitetnije izvještavali javnost o svim ovim procesima, priopćili su organizatori. 

Kopirati
Drag cursor here to close