Cijene zadovoljavajuće

Neum turistima prihvatljiviji od hrvatske i crnogorske obale

Gospodarstvo / Flash | 12. 07. 2016. u 08:42 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Neumu je turistička sezona dobro počela. Naime, na plažama mnogobrojni turisti iz BiH i regije traže rashlađenje od ljetnih vrućina. Većina turista dolazi s obiteljima u Neum na par dana.

Kažu u Neumu ih najviše privlači to što cijene nisu visoke i što ne trebaju čekati satima na granici da bi došli do mora.

Cijene prihvatljive

''Mi iz Bosne kad putujemo na more satima se vozimo. Kad dođemo do granice zaista nam se ne da čekati dok prođe gužva, pa ''okrenemo'' na Svitavu. Ljetujemo u Neumu već godinama i zadovoljni smo i smještajem i cijenama''', ispričala nam je turistica iz Živinica.

Ona kaže kako je Neum za bh. državljane prihvatljiviji od hrvatske i crnogorske obale.

''Tamo su 'nabili' cijene. Nisu ovdje cijene kao u Bosni ipak si na moru, očekuješ da je skuplje. Sve dalje je skupo za nas'', kaže ona.

Jeftinije nego u Makarskoj

S njom se slaže Konjičanin koji je također došao u Neum na ljetovanje s obitelji.

''Parking je sedam KM, noćenje 20-30 KM, hamburger 4 KM, ležaljke 5 KM. Kad pogledaš to i nije skupo i jeftinije je nego u Makarskoj. Ljetovao sam i tamo, ali je užasno skupo. Mogu slobodno reći da to nije za naš džep'', smatra ovaj turist.

''Ovdje sladoled možete pojesti za 1 KM, u Makarskoj za 2, 5 KM. Kukuruz je tamo 2,5 KM, ovdje 1 KM. Kavu možete popiti za marku, marku i pol, dok je tamo nema ispod deset kuna. Mislim sve su to sitnice, ali kad imate troje djece nakupi se toga'', zaključio je on.

Kopirati
Drag cursor here to close