Spas

Neum treba biti na prvom mjestu

Jedan od ugostitelja i vlasnik apartmana i restorana Dražen Obad kaže da malo toga zavisi od njih, a spremni su goste primiti ''odmah danas''.
Gospodarstvo / Flash | 13. 05. 2020. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kako bi se jedini naš grad na moru što prije oporavio od cjelokupne situacije vezane za pandemiju koronavirusa, neophodno je da bh. građanima Neum bude na prvom mjestu što se tiče ljetne sezone'', objavioje Dnevni avaz navodeći kako na to apeliraju ugostitelji i turistički radnici ovog grada.

Zbog pandemije, mnogi su stavili ključ u bravu, a gostiju za vikend skoro da nije ni bilo.

Ugostitelji su, navodi Avaz, poslali jasnu poruku: ''Pomozite nam da se oporavimo i da iduću sezonu dočekamo spremni''.

Jedan od ugostitelja i vlasnik apartmana i restorana Dražen Obad kaže da malo toga zavisi od njih, a spremni su goste primiti ''odmah danas''.

''Nadamo se da će u narednom periodu popuštati mjere kako bismo počeli s radom. U Neumu je, nažalost, katastrofalna situacija i što se tiče domaćih uposlenih kojima su dobrim dijelom smanjene plaće, a najveći gubitak je na razini sezonskog zapošljavanja'', kaže Obad.

Video: Bh. građanima Neum treba biti na prvom mjestu


Veliki broj sezonaca iz cijele BiH, tvrdi Obad, neće moći zaraditi. Turizam im uveliko zavisi i od Hrvata, jer presijecaju Dubrovačku županiju.

''Moramo pratiti Hrvatsku i što ona donosi. Moramo pratiti Europsku uniju i to je najpametnije. Rezervacija imamo, ali 'vise u zraku'. Kada gledamo cjelokupan Neum, rezervacije su na minimumu. Sve je zasnovano na obiteljskom turizmu, ali grupnih dolazaka nema i to je na čekanju'', ističe Obad.

Kopirati
Drag cursor here to close