Radionica

Neum: Rukovoditelji u GP trebaju učinkovitije upravljati financijama

Gospodarstvo / Flash | 18. 05. 2017. u 13:11 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U cilju jačanja financijskog upravljanja i kontrole u Graničnoj policiji BiH 18. svibnja 2017. godine je održana radionica u Neumu.

Otvarajući radionicu ravnatelj Zoran Galić je rekao: ''Rezultati rada u operativnom smislu u prethodnom razdoblju su dobri, no GPBiH se treba razvijati u svim smjerovima, što podrazumijeva i omogućavanje rukovoditeljima da svladaju tehnike što kvalitetnijeg i učinkovitijeg upravljanja financijama na svim razinama.''

Radionicu u Neumu su vodili predavači iz Središnje harmonizacijske jedinice Ministarstva financija i trezora BiH. O osnovama financijskog upravljanja i kontrole je govorio Ranko Šakota, ravnatelj Središnje harmonizacijske jedinice MFiTBiH.

''U upravljanju financijama je veoma bitno uspostaviti sustav koji podrazumijeva upravljanje rizicima i unapređenje upravljačke odgovornosti. To bi značilo delegiranje ovlaštenja unutar organizacija. Kompletan sustav u konačnici treba rezultirati unapređenjem kvaliteta rada i javnih usluga uz poštovanje principa ekonomičnosti i efikasnosti prilikom trošenja javnih sredstava'', rekao je Ranko Šakota.

O upravljačkoj odgovornosti rukovoditelja ustrojbenih jedinica i metodološkom okviru za provedbu financijskog upravljanja i kontrole je govorila Abida Ćatić, pomoćnica ravnatelja za razvoj financijskog upravljanja i kontrole u institucijama BiH.

Predavačica ''Upravljanja rizicima'' je bila Irma Močević, stručna savjetnica u Odsjeku za razvoj financijskog upravljanja i kontrole.

Uz ravnatelja Galića, radionici su nazočili pomoćnik ravnatelja za organizaciju i operacije Slobodan Krstić, rukovoditelji temeljnih ustrojbenih jedinica, članovi Povjerenstva za praćenje funkcioniranja financijskog upravljanja i kontrole, zapovjednici najvećih postrojbi GPBiH i unutarnji revizor.

Kopirati
Drag cursor here to close