Zbog radova

Nestao izvor Neretve

Zbog radova, nestao je 'izvor Neretve'
Gospodarstvo / Flash | 27. 06. 2018. u 11:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvor: Panoramio / Jedan od izvora Neretve

Uslijed građevinskih radova ploča koja označava da je ''izvor Neretve’’ je nestala. Budući da je vizualno potpuno izmijenjen ambijent u odnosu na ranije, ne može se locirati mjesto gdje je spomenuta ploča nekada stajala, odnosno gdje se sada nalazi sam izvor rijeke Neretve.

''Čim smo skrenuli prema Soderima, odnosno Ulogu, koji nam je bio konačna destinacija dočekao nas je pomalo neobičan ambijent u odnosu na prethodno viđeno. Teški građevinski strojevi taj su put proširili najmanje za metar, a uslijed građevinskih radova ploča koja označava da je to ''izvor Neretve’’, nestala je. Budući da je vizualno potpuno izmijenjen ambijent u odnosu na ranije, nismo mogli locirati mjesto gdje je spomenuta ploča nekada stajala, odnosno gdje se sada nalazi sam izvor rijeke Neretve'', piše Večernji list, gdje novinar dodaje kako ostaje nada kako će se ubrzo ponovno locirati izvor Neretve i propisno obilježiti kako ostali izletnici i turisti ne bi ostali uskraćeni za susret s izvorom ’božanstva koje teče.

Inače, izvor Neretve odnosno nekoliko manjih izvora koji čine ovu ljepoticu, nalazi se podno planine Jabuke (ogranka Zelengore) na nadmorskoj visini od 1227 metara.

Kopirati
Drag cursor here to close