UPFBiH sa predstavnicima EPFBiH

Nesagledive posljedice najavljenog povećanja cijena struje

UPFBiH sa predstavnicima EPFBiH: Nesagledive posljedice najavljenog povećanja cijena električne energije od 70 do 120 posto
Gospodarstvo / Flash | 01. 10. 2021. u 16:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine i Uprave Javnog poduzeća Elektroprivreda BiH postigli su suglasnost da je najavljeno poskupljenje električne energije neodrživo i da bi imalo nesagledive posljedice kako za gospodarsvo, tako i za stanovništvo i društvo u cjelini.

Tema sastanka bilo je najavljeno drastično povećanje cijene električne energije od 70 do 120 posto.

Zajednički zaključak je da je u razgovore potrebno uključiti predstavnike Vlade Federacije BiH te je dogovoreno da se u utorak, 5. listopada 2021. godine održi zajednički sastanak predstavnika UPFBiH i Uprave JP Elektroprivreda BiH s federalnim premijerom Fadilom Novalićem i ministrom energetike, rudarstva i industrije Nerminom Džindićem.  

UPFBiH naglašava da najavljeno povećanje cijena električne energije ne bi bio udar samo na gospodarstvo koje se tek počelo oporavljati od posljedica pandemije COVID-19, nego i na stanovništvo, jer bi više cijene struje rezultirale drastičnim povećanjem cijena roba i usluga na tržištu.

Udruženje poslodavaca FBiH neće odustati od svoga stava da maksimalno povećanje cijena električne energije ne smije biti više od jednocifrenog broja.

Kopirati
Drag cursor here to close