Prijestolnica

Nepoznat netko u Mostaru postavio izložbu svijesti

Ormari, police, ladice, prozori, sve što je viška u nekom stanu, a što pokazuje manjak svijesti u glavi, deponirano je u jednom mostarskom kvartu…
Gospodarstvo / Flash | 20. 06. 2018. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Govorili nadležni ili ne, pisali mediji ili da, zgražali se građani nad nekulturom i prosipali rijeke komentara kako treba drugačije, od deponiranja po Mostaru se ne odustaje.

Ormari, police, ladice, prozori, sve što je viška u nekom stanu, a što pokazuje manjak svijesti u glavi, deponirano je u jednom mostarskom kvartu. Isti kvart bio je predmetom zgražanja i ranije zbog sličnih odlaganja nekome nepotrebnih stvari, ali višak stvari nikako da popuni manjak u glavi.

 

Iako Mostar, željan titule prijestolnice kulture i povijesne čistoće koja bi uskoro trebala poteći kroz kolektore, nema sreće s komunalnom politikom baš kao ni s onom stvarnom, ni građanima ne ide baš najbolje na putu prema boljem i pametnijem.

Istina je da prikupljanje smeća u gradu nema nikakvog plana, ali je i istina da veliku i snažnu kariku u mostarskom lancu prljavštine čine upravo građani.

A oni će se pak izvući na to kako nam ništa u gradu i državi ne funkcionira pa tako ne mora ni njihova svijest o smeću. Istodobno će uzdisati za vremenima i svjetovima u kojima su ovakve slike nezamislive.

Oni koji su se okretali i divili ovoj instalaciji mogli su čuti bušilice u nekom od stanova. Dakle, moglo bi se ući u trag nepoznatom bacaču kad bi imao tko i kad bi htio. Stotinjak metara dalje, miruje još jedna deponija. Miruje u savjest.

Bljesak.info / Deponiranje bezobrazluka

 

Kopirati
Drag cursor here to close