Best trips to take

National Geographic: Mostar je glavna destinacija za 2020.!

Na svojoj listi 'Najbolja putovanja u 2020.', National Geographic predlaže najprivlačnije destinacije za sljedeću godinu.
Gospodarstvo / Flash | 20. 11. 2019. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Djelomično razoren tijekom rata u BiH, bogat poviješću, Mostar još uvijek nosi ožiljke prošlosti. Brojne građevine u Starom gradu, izgrađenom u 15. stoljeću kao otomanski obrambeni grad, obnovljene su i restaurirane 25 godina od sporazuma u Daytonu'', stoji u tekstu časopisa National Geographic koji je Mostar proglasio najprivlačnijim destinacijom za 2020. godinu.

Autorica teksta o Mostaru, Barbera Bosma iz Nat Geo Travel Netherlands, ističe Stari most navodeći kako on povezuje većinsku hrvatsku, katoličku zapadnu stranu s pretežno muslimanskim bošnjačkim istokom.

  / Nat Geo o Mostaru

Naime, na svojoj listi 'Najbolja putovanja u 2020.', National Geographic predlaže najprivlačnije destinacije za sljedeću godinu a putovanja su grupirana u kulturološka, posjete gradovima, putovanja prirodom, te najbolje među avanturističkim destinacijama diljem svijeta.

Mostar se našao u kategoriji top gradova s talijanskom Parmom, Telčom u Češkoj, Philadelphijom u SAD-u, te Pueblom u Mexicu.

Kopirati
Drag cursor here to close