Tko će?

Misterija s kućicom u mostarskom parku

Napuštena kućica, koju su u parku Zrinjevac ostavili zaštitari, uskoro bi trebala biti uklonjena
Gospodarstvo / Flash | 23. 01. 2019. u 10:57 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zaštitarska kućica u mostarskom parku Zrinjevac, koju su naselili Romi nakon što nije produžen ugovor sa zaštitarskom tvrtkom, bit će uklonjena, potvrđeno je u utorak za Bljesak.info iz Službe za komunalne poslove i okoliš Grada Mostara.

Milica Dogan, savjetnica za zelenilo u JP Parkovi koje vodi brigu o parku Zrinjevac, za Bljesak.info je u ponedjeljak rekla da od nadležnih do razgovora s nama nisu dobili odgovor što da se radi s napuštenom kućicom.

''Već ranije sam više puta s našim nadležnim u Gradskoj upravi kontaktirala da vidimo što da se uradi s kućicom, no do sada ništa nismo dobili napismeno. Tu kućicu su nekada donijeli zaštitari, koji su je ostavili kada su otišli i još uvijek ne znamo tko je nadležan da je odveze, kako i gdje da je skladišti. I naši radnici imaju pritužbe na dovlačenje otpada, higijenu... Ovo pitanje se definitivno mora riješiti'', kazala je Dogan.

Iz Službe za komunalne poslove i okoliš Grada Mostara potvrdili su za Bljesak.info da je zaštitarsku kućicu postavila zaštitarska firlma koja je bila angažirana na osiguranju parka Zrinjevac.

''Naredba za uklanjanje spomenute kućice već je upućena od strane službe za komunalne poslove i okoliš. Odnosno dan je nalog nadležnom javnom komunalnom poduzeću da istu propisno ukloni, te očisti navedeni prostor oko objekta nakon uklanjanja. Očekujemo da se objekt ukloni u što kraćem roku, pa bi se na taj način riješio problem zlopotrebe'', rekli su nam iz ove službe.

Podsjetimo, u kolovozu 2018. godine park Zrinjevac ostao je bez zaštitara koji su čuvali red u parku, jer je istekao ugovor između Grada Mostara i zaštitarske tvrtke. Valja napomenuti i da nam je ranije Grad rekao kako će, nakon odluke da se ugovor sa zaštitarskom kućom ne produži, park dobiti video nadzor. No skoro pola godine je prošlo, a video nadzora još uvijek nema.

Kopirati
Drag cursor here to close