''Soptine kuće''

Napokon počelo rušenje širokobriješkog rugla

Ruševne ''Soptine kuće'' i dalje predstavljaju opasnost za pješake i vozila
Gospodarstvo / Flash | 19. 12. 2017. u 15:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konačno je počelo uklanjanje ruševnih kuća na zapadnom ulazu u Široki Brijeg. Riječ je o privatnim obiteljskim kućama poznatijim pod nazivom ''Soptine kuće'' koje se nalaze u Ulici Antuna Mihanovića i koje su godinama bile ruglo na samom ulazu u grad.

Osim što kvare sliku grada, predstavljaju  opasnost za pješake i vozila s obzirom da je riječ o jednoj od najprometnijih ulica u gradu.

''S obzirom da je po svim urbanističkim planovima zapadni ulaz u grad dobrim dijelom uređen i to kroz sustav kanalizacije, nove prometnice s nogostupom, kružnih tokova i autobusnog kolodvora, pristupili smo završnoj fazi uređenja.

Ta faza se odnosi na već započete pregovore s vlasnicima privatnih obiteljskih kuća, 'Soptine kuće', koje se nalaze u ruševnom stanju i kao takve predstavljaju opasnost za sigurnost pješaka i sudionika u prometu, a istovremeno narušavaju zapadnu vizuru ulaska u grad'', izjavili su za Bljesak.info iz Gradske uprave Široki Brijeg.

Grad se konačno uhvatio u koštac s rješavanjem ovog problema te je uklonjena jedna kuća u nizu derutnih i ruševnih ''Soptinih kuća'', a sve u dogovoru s vlasnicima.

''Grad Široki Brijeg ušao je u pregovore da se ti objekti uklone i to na način da sve troškove uklanjanja i odvoza materijala snosi Grad. Vlasnici objekata zadržavaju pravo o građenju prema Detaljnom planu uređenja gradskog područja 'Vrace'. Početni korak je urađen već s jednim objektom, a daljnjim tijekom razgovora pokušat ćemo dogovoriti s ostalim vlasnicima, pod istim uvjetima, uklanjanje i njihovih objekata'', navode iz Gradske uprave.

Problem je sada djelomično riješen te ruševne kuće i dalje predstavljaju opasnost pješacima i vozilima pa ovim putem apeliramo na sve na dodatni oprez u nadi da će se i ostatak kuća srušiti u što bržem roku.

''Nadamo se da će konačna slika tog gradskog područja s ovim zahvatima u bližoj budućnosti biti urbanistički i arhitektonski kompletirana'', zaključili su u razgovoru za Bljesak.info iz Gradske uprave Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close