229,7 milijuna prihoda

Namjenska industrija FBiH u najvećem usponu otkad postoji

Gospodarstvo / Flash | 10. 04. 2017. u 07:14 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanije koje posluju u okviru namjenske industrije Federacije BiH ostvarile su prošle godine 229,7 milijuna maraka prihoda, pokazali su podaci o poslovanju 13 firmi, koji su u posjedu 'Dnevnog avaza'.

Tako je postignut najveći uspon u poslovanju ovih kompanija otkad postoji namjenska industrija u Federaciji BiH, potvrđeno je "Avazu" iz Ministarstva energije, rudarstva i industrije FBiH.

U usporedbi s prethodne dvije godine, novi podaci pokazali su da vojna industrija doživljava veliku ekspanziju i da bilježi rast proizvodnje opreme i izvoza.

S privatnim kompanijama koje djeluju u okviru namjenske industrije Federacije ukupan promet ostvaren na kraju prošle godine iznosi oko 250 milijuna KM, dok su za ovu godinu dogovoreni i potpisani poslovi u vrijednosti od 315 milijuna KM, što je potvrdio i ministar Nermin Džindić.

''Ovo su, zaista, odlični rezultati, koji govore da je namjenska industrija FBiH u velikom usponu, a ove godine očekujemo da premašimo sve planove'', kaže Džindić, a prenosi Fena.

Najbolje rezultate u poslovanju lani je ostvario 'Igman' iz Konjica, sa 113,1 milijun maraka prihoda, iako je plan iznosio 96,5 milijuna KM. Za ovu godinu 'Igman' je dogovorio poslove vrijedne 116,3 milijuna KM. Na drugom mjestu po visini prihoda u prošloj godini je goraždanski 'Unis Ginex' sa 39,2 milijuna KM, dok su ove godine dogovoreni poslovi u vrijednosti od 44 milijuna KM.

Vogošćanski 'Pretis' lani je zaradio 21,5 milijuna KM, a ove godine već je dogovorio 61,5 milijuna KM novih poslova. Firma BNT TMIH iz Novog Travnika također se može pohvaliti odličn i m rezultat i ma sa 10,2 milijuna maraka prihoda ostvarenog lani. Kada je u pitanju tekuća godina, dogovoreni su poslovi u vrijednosti od 12,1 milijun KM.

Goraždanska „Pobjeda Tehnology" lani je prihodovala 16,1 milijun KM, a ove godine dogovorila je 20,1 milijun KM novih poslova.

Kopirati
Drag cursor here to close