Tuzla kvarc

Nakon kopanja grobova, radnici se zabarikadirali

Gospodarstvo / Flash | 25. 04. 2016. u 11:58 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici poduzeća za eksploataciju i preradu kvarcnog pijeska "Tuzla-kvarc“ iz Tuzle, štrajkaju već treći tjedan zahtijevajući da im se vrati koncesija za iskopavanje kvarcnog pijeska na lokalitetu Bukinje.

Od jutros su štrajkači primijenili radikalne mjere izolacije. Zatvorili su se u jednu prostoriju i po riječima radnice Melihe Štefulj, u krug tvrtke neće primati nikoga osim predstavnika medija.

I s novinarima će, kaže, razgovarati kroz jedan prozor i to tek da bi priopćili što se događa sa štrajkačima među kojima je nekolicini već pogoršano zdravstveno stanje, pa su ih vozili u Službu hitne pomoći.

''Iscrpljeni smo i ogorčeni odnosom vlasti prema radnicima a koji ne traže milostinju nego pravo na rad kako bi na taj način prehranjivali obitelji'', izjavila je Meliha Štefulj.

Štrajkači su tijekom vikenda u krugu poduzeća iskopali grobna mjesta zbog toga da se, kako je izjavio predsjednik sindikata Senad Mehanović, u krugu tvrtke mogu ukopati ako se dogodi da netko od gladi i iscrpljenosti umre.

Štrajk dvadesetak radnika traje od 11. travnja i ušao je u treći tjedan.

Kopirati
Drag cursor here to close