Indirektni porezi

Najavljen žešći lov na poreze

Gospodarstvo / Flash | 20. 07. 2016. u 13:38 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dogovor i priprema budućih novih zajedničkih aktivnosti bila je samo jedna od tema zajedničkog sastnka direktora Uprave za neizravno oporezivanje dr. Mire Džakule i glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gorana Salihovića, koji se u srijedu održao u sjedištu UNO u Banja Luci.

U srijedu je u Banja Luci dogovoreno i proširenje već postojećeg zajedničkog tima koji čine službenici UNO i Tužiteljstva BiH, a koji rade na istragama u predmetima iz oblasti neizravnih poreza.

Ranije uspostvljanje pomenutog tima već je dalo dobre rezultate na procesuiranju osumnjičenih za kaznena djela iz oblasti neizravnih poreza, kao i na sveukupno prikupljene prihode od neizravnih poreza, koji su u prvih šest mjeseci 2016. godine iznosili 3 mlijarde i 106 milijuna KM i bili su veći za čak 93 milijuna KM u odnosu na isti period 2015. godine.

Uprava za neizravno oporezivanje samo je tijekom šest mjeseci 2016. godine Tužiteljstvu BiH dostavila 70 izvještaja o postojanju osnova sumnje da je počinjeno neko od kaznenih djela iz oblasti neizravnih poreza, kao i dopuna izvještaja, obavještenja i informacija, prema kojima se procjenjuje da je proračun BiH oštećen za iznos od 9,5 milijuna KM. Svi ovi izvještaji bit će predmetom budućeg zajedničkog rada i aktinosti na terenu, priopćeno je iz Ureda za informiranje UNO BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close