Grad Mostar

Na sastanku o deponiji i smeću, gradonačelnik Mostara s maskom na licu

Grad Mostar će pokrenuti postupak javne nabavke za izradu Studija utjecaja na okoliš za sve alternativne lokacije u skladu s prostorno planskim dokumentima.
Gospodarstvo / Flash | 13. 03. 2020. u 16:26 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Gradonačelnik Mostara na sastanku s maskom na licu

U Gradskoj vijećnici Mostara danas je održan sastanak na kojem su bili nazočni predstavnici Federalnog ministarstva okoliša i turizma, na čelu s ministricom Editom Đapo, HNŽ-a i resornih ministarstva, na čelu s predsjednikom Vlade prof. dr. Nevenkom Hercegom, Grada Mostara na čelu s gradonačelnikom Ljubom Bešlićem, te predstavnici federalnog ministarstva Prostornog uređenja i okoliša i predstavnici JP Deponija Mostar.

S obzirom na situaciju u Gradu Mostaru izazvanu blokadom regionalnog centra za gospodarenje otpadom Uborak i neodvoženja velike količine komunalnog otpada s gradskih ulica, na sastanku su doneseni slijedeći zaključci.

  1. Zadužuje se JP Deponija Uborak da žurno izradi Plan prilagodne upravljanja otpadom  u cilju smanjenja utjecaja na okoliš.
  2. Sve razine vlasti trebaju se izravno uključiti na načina da pruže stručnu i financijsku pomoć za dovršetak izgradnje svih predviđenih objekata na regionalnom centru za gospodarenje otpadom Uborak, s naglaskom na pročistač procijednih voda i prikupljanje i iskorištenje deponijskih plinova.
  3. Grad Mostar će pokrenuti postupak javne nabavke za izradu Studija utjecaja na okoliš za sve alternativne lokacije  u skladu s prostorno planskim dokumentima.
Foto: PR / Kasnije je gradonačelnik skinuo masku iako bi je morao nositi radi svojih zdravstvenih problema
Kopirati
Drag cursor here to close