Apartmani za iznajmljivanje

Razvija se hodočasnički turizam: Na Ramskom jezeru sve više apartmana

A na sredini jezera je još jedna posebnost, Šćit i Franjevački samostan sa svojim prekrasnim okruženjem; galerijom na otvorenom, samostanom, Kućom mira i Etnografskim muzejom. Mjesto je za hodočasnički turizam.
Gospodarstvo / Flash | 05. 06. 2018. u 08:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pogodnom hidrološkom situacijom Ramsko jezero je ispunjeno  do kraja. Njegovo posebno plavetnilo je mamac za posjetitelje sa svih strana svijeta.

A na sredini jezera je još jedna posebnost, Šćit i Franjevački samostan sa svojim prekrasnim okruženjem; galerijom na otvorenom, samostanom, Kućom mira i Etnografskim muzejom. Mjesto je za hodočasnički turizam.

  / 



Na Ramskom jezeru pripremaju se brojni svjetski veslači kao što je hrvatski olimpijac Damir Martin. Naravno, tu je i domaći Veslački klub Rama. To isto nebesko plavo jezero mamac je i za ribare.

Sve su to bili poticajni razlozi da se jedan dio Ramljaka okrenu izgradnji i opremanju apartmana i drugih smještajnih kapaciteta u vlastitim obiteljskim domovima.

Jedan od tih je Ivan Franjušić sa Šćita. Svoju obiteljsku kuću je nadogradio te stvorio prostor za desetak ležajeva za goste koji žele osjetiti čari Ramskog jezera.

  / 



Budući da je njegova obiteljska kuća udaljena svega stotinjak metara od Franjevačkog samostana Rama Šćit već sada budi interes kod budućih unajmljivača odnosno gostiju.

O tome zašto se Ivan odlučio u izgradnju smještajnih kapaciteta kaže: ''Već godinama promatram kako i koliko ljudi prođe ispred moje kuće. Često bi netko od njih pitao gdje se može prenoćiti. To je bio jedan od prvih povoda da sam počeo razmišljati o tome. Drugi povod je bio lagano okretanje prema turizmu koja bi mogla biti dodatna obiteljska zarada. Uložili smo dosta sredstava i nadamo se da će se to isplatiti.''

U Razgovoru sa Ivanom novinari su upitali što budući posjetitelji mogu dobiti uz smještaj kazao je: ''Uz noćenje tu je neizostavna domaća kuhinja. Posjetiteljima možemo ponuditi tutistički i avanturistički obilazak Rame, plovida jezerom, ribolov, planinarenje i organiziranje drugih izleta po njihovim željama. Činit ćemo sve da se svaki gost u Rami osjeća ugodno i da nam ponovno dođe.''

Njihov posao je u završnoj građevinskoj i interijerskoj fazi, a druge administrativne procedure su u tijeku.

Sada ništa drugo ne preostaje nego se ponuditi na turističkom tržištu.

Kopirati
Drag cursor here to close