Poslovanje

Na put ponovno kreće noćni vlak Bar-Beograd-Bar

Gospodarstvo / Flash | 02. 06. 2017. u 11:39 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Noćni vlak na relaciji Bar-Beograd ponovno će prometovati od 16. lipnja, priopćeno je iz Centra za željeznička istraživanja.

Međunarodni noćni vlakovi prometovat će pomoćnim putem preko Užica, Kraljeva i Lapova za Beograd i obratno sa polaskom iz postaje Bar u 16:50 sati i planiranim dolaskom u Beograd u 8 sati narednog dana.

Polazak iz postaje Beograd je u 20:17 sati, a planirani dolazak u Podgoricu je u 10:36 sati, a u Bar u 11:37 sati.

U noćnoj ponudi 'Željeznički prevoz Crne Gore' (ŽPCG) osigurao je prijevoz u kolima za spavanje, couchet kolima, kolima sa sjedištima i kolima za prijevoz praćenih automobila.

Red vožnje za dnevni 'inter city' vlak ostao je nepromijenjen sa redovnim polascima iz Bara u 7:10 sati i iz Beograda u 9:10 sati, sa presjedanjem i osiguranim alternativnim prijevozom autobusom od željezničke postaje Lajkovac do Beograda i obratno.

Od 15. srpnja vlak na relaciji Bar-Beograd-Bar će prometovati redovnom trasom.

Noćni vlak za Beograd je krajem protekle godine ukinut nakon više od 40 godina redovnog prometa, kako je tada navedeno, zbog remonta dijela pruge kroz Srbiju, a prijedlog Željezničkog prijevoza Crne Gore da vlak prometuje pomoćnim putem preko Kraljeva i Lapova tada nije prihvaćen, navodi portal vijesti.me.

Kopirati
Drag cursor here to close