Terase o koje se godinama zapinjalo...

Uklonjene terase - Na parkingu se više neće piti kava

Dva ugostiteljska objekta u gradu nisu mogla dobiti dozvolu za postavljanje ugostiteljske opreme na javnu površinu, koja u svojoj naravi predstavlja parking
Gospodarstvo / Flash | 28. 05. 2021. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je godinama zauzimala parking mjesta, ugostiteljska oprema Caffe Bara Hemingway jutros je uklonjena s javne površine, koja u svojoj naravi predstavlja parking.

Podsjetimo, ranije smo pisali da su gradu dva objekta koja ne mogu dobiti odobrenje za zauzimanje javne površine, koji u svojoj naravi predstavlja parking, a to su Caffe bar Hemingway u Zagrebačkoj ulici i Pub Špago u Zaliku, a uklanjanje ugostiteljske opreme s parkinga u Zaliku je zakazano danas za 11 sati, potvrđeno nam je iz Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara.

Foto: Bljesak.info / U Zaliku je uklanjanje terase zakazano u 11

Inače, za Caffe bar Hemingway u Zagrebačkoj ulici inspektorica je ranije donijela rješenje kojim se nalaže uklanjanje sve opreme kojom se zauzimaju parking mjesta, a radi se o sedam parking mjesta.

Inspektori su u oba ugostiteljska objekta ranije izašli u kontrolni inspekcijski nadzor da se provjeri je li stranka, subjekt nadzora, postupila po dispozitivu iz rješenja inspektora; u konkretnom slučaju je li uklonila stolove s javne površine koja ne može biti zauzeta.

Ugostiteljska oprema mora biti uklonjena, ukoliko vlasnik ugostiteljskog objekta s javne površine koja ne može biti zauzeta, u međuvremenu ne pribavi neko odobrenje.

''Odobrenjem će se vidjeti što je odobreno da se može postaviti na javnoj površini. Odobrenja izdaje Odjel za urbanizam i građenje, konkretno služba za građevinske propise. Ako će nadležni odjelu za urbanizam držati propisa, a morali bi, tada objekt nikako ne može dobiti odobrenje za zauzimanje javne površine koja je u naravi uređeni parking'', pojasnila je ranije za Bljesak.info Jesenka Mahinić šefica službe za inspekcijske poslove Grada Mostara.

Foto: Bljesak.info / Uklanjanje šanka

Ranije smo neslužbeno saznali kako je Caffe bar Hemingway dobio odobrenje za zauzimanje javnog prostora ispred zgrade, no za zauzimanje parking mjesta odobrenja nema.

Osoba ima pravo žalbe, ranije nam je rečeno iz inspekcije, ali žalba ne odlaže izvršenje rješenja.

''Činjenično, odlukom o privremenom zauzimanju javnih površina propisano je na kojim se površinama ne može dati odobrenje za privremeno zauzimanje javnih površina, između ostalog ne može se dati odobrenje za parking prostore, odnosno uređena parking mjesta. Tu se može dozvoliti postavljanje bilo kakvih predmeta, pa tako i ugostiteljske opreme kakva je predmet nadzora naših inspektora bio Caffe bar Hemingway i Pub Špago'', kazala je ranije Mahinić.

 

Foto: Bljesak.info / Caffe bar Špago 
Kopirati
Drag cursor here to close