Miris mora i borova

Sezona počinje - Na Makarsku rivijeru stiže više od osam tisuća gostiju

Većina gostiju u hotelima su strani turisti iz Norveške, Engleske, Njemačke, Austrije i Bosne i Hercegovine
Gospodarstvo / Flash | 01. 05. 2019. u 10:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Makarska

U turističkim mjestima na Makarskom primorju, za prvosvibanjske praznike koje je dio turista spojio s predstojećim vikendom, prema najavama hotelijera bit će otvoreno 30 hotelskih kuća u kojima će boraviti više od osam tisuća gostiju, a prvi turisti već su stigli u privatni smještaj te kuće za odmor.

Većina gostiju u hotelima su strani turisti iz Norveške, Engleske, Njemačke, Austrije i  Bosne i Hercegovine. Nakon praznika i prvog svibanjskog vikenda svi hoteli nastavljaju poslovanje, a u njima će se odmarati oko 4 tisuće turista, dok se polovicom svibnja, prema stanju bookinga, najavljuju brojniji dolasci grupa gostiju, piše Hina.

Ujedno, hoteli u Makarskoj su također vrlo dobro popunjeni pa će predstojeći praznik u hotelskim kućama u gradu dočekati oko dvije tisuće gostiju. Makarski hoteli ostaju otvoreni a u njima će boravak nastaviti oko tisuću turista uglavnom stranih.

Zadovoljna brojem gostiju koji za prvosvibanjski praznik borave u Makarskoj, direktorica Turističkog ureda makarske Turističke zajednice Hloverka Novak Srzić je rekla da je pred Makaranima dobra turistička godina, a samo za uskrsne blagdane u Makarskoj je ostvareno 6,5 tisuća turističkih noćenja ili 50 posto više nego prošle godine.

Kopirati
Drag cursor here to close