Goli i bosi

Na granici 'palo' 700 pari 'Najki'

Gospodarstvo / Flash | 25. 04. 2017. u 08:57 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH oduzeli su raznu tehničku i tekstilnu robu vrijednosti 43.000 KM.

Iz UNO je priopćeno da su njihovi službenici iz Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Tuzla, vršili pojačane aktivnosti na kontroli robnog i putničkog prometa na graničnim prijelazima Šamac i Orašje.

Tijekom kontrole transportnih vozila uz pomoć specijalističke opreme za pregled vozila, donirane od Vlade SAD-a putem programa EXBS, otkrili su robu bez prateće dokumentacije. Radilo se o raznoj tehničkoj robi (alat, bijela tehnika, glazbena oprema i sl.) kao i tekstilna i sportska oprema vrijednosti 10.000 KM, koja je privremeno oduzeta.

Na osnovu operativnih saznanja o krijumčarenju robe iz Republike Srbije, službenici UNO, Regionalnog centra Tuzla, Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, izvršili su provjeru porijekla robe na području općine Gradačac. Otkrili su i privremeno oduzeli robu stranog porijekla, a radilo se o 700 pari tenisica vrijednosti 33.000 KM.

Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, priopćeno je iz UNOBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close