Lokalni proizvođači

Na Blidinju održana radionica za procjenu stanja turističke ponude

Gospodarstvo / Flash | 08. 09. 2016. u 16:31 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lokalni proizvođači i dionici turističke ponude Blidinja u srijedu su se na radionici u Ski Centru na Risovcu susreli s predstavnicima Agencije za gospodarski razvoj (REDAH) te Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Cilj radionice bila je procjena trenutnoga stanja ponude na području Blidinja te definiranje potreba i sljedećih koraka za razvoj te turističke destinacije.

Na radionici su uz sami projekt predstavljeni i poslovni subjekti sa svojim modelima rada u turizmu na području Blidinja kao i plan rada JP "Park Prirode Blidinje".

Stručni dio radionice vodio je stručni konzultant Eike Otto koji je predstavio pregled lanca dodane vrijednosti u tom sektoru turizma te proizvode i marketing turističkih regija svijeta i Njemačke s karakteristikama sličnim parku prirode Blidinje. Također je govorio o kompleksnosti koncepta eko hotelijerstva i ekološkog turizma.

Radionica je organizirana kroz suradnju REDAH-a s Programom za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal koji uključuje i projekt financiran od strane Europske unije: Oporavak malih i srednjih poduzeća u područjima zahvaćenim poplavama i jačanje njihove konkurentnosti na osnovu partnerstava za lokalni ekonomski razvoj, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Cilj ove suradnje je gospodarski razvoj područja Blidinja te jačanje konkurentnosti poslovnih subjekata tog područja u sektoru turizma, priopćili su iz REDAH-a.

Kopirati
Drag cursor here to close