Jablanica neće?

Mostarsko smeće na putu za Jablanicu, Jablanica ne da?!

Vijest o karavani kamiona sa smećem odjeknula je u jablaničkoj javnosti pa se i očekuje čak i da građani blokiraju ovaj odvoz.
Gospodarstvo / Flash | 17. 06. 2019. u 12:37 Bljesak.info
Mostar: Odlaganja opasnog mulja na deponiji

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Smeće iz užeg dijela Grada Mostara u ponedjeljak se počelo odvoziti u Jablanicu na tamošnju deponiju. Prema onome što smo uspjeli saznati, smeće se odvozi iz zona koje posjećuju turisti.

No, vijest o karavani kamiona sa smećem odjeknula je u jablaničkoj javnosti pa se i očekuje čak i da građani blokiraju ovaj odvoz. Naknadno je poznati bh fotograf Dženad Džino objavio da je odvoz obustavljen.


A za dogovor oko konačnog odvoza smeća nakon osam dana blokade deponije ipak će se sačekati sastanak koji se odražava danas u Graskoj vijećnici.

Naime, zbog blokade odlaganja komunanog otpada na regionalnu sanitarnu deponiju Uborak, s početkom u 14 sati u Gradskoj vijećnici Mostara gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, sa suradnicima, održat će sastanak s predstavnicima mještana koji žive u blizini Uborka.

Blokada je primorala i ostala hercegovačka mjesta da se snalaze s odlaganjem smeća.

(Nova) mostarska kriza sa smećem nastala je nakon što su građani blokirali ulaz na deponiju prosvjedujući zbog zagađenja ali i odvoza opasnog otpada kakav je bio mulj iz mostarskih pročistača u kojem su nađene otrovne tvari i pokazatelji da on sadrži i piralen.

Foto: Bljesak.info / Kupi se mostarsko smeće
Kopirati
Drag cursor here to close