20 godina

Mostarski Odjel za urbanizam novi kandidat za Guinnessovu knjigu rekorda

Gospodarstvo / Flash | 17. 11. 2015. u 09:26 Marica Raspudić, d.i.a.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Moguće je da se Gradu Mostaru smiješi prilika još jednom postati planetarno zanimljivim gradom.

Nakon što smo prvi popili kavu iz Vispakove najveće džezve na svijetu, koja je ušla u Guinnessovu  knjigu rekorda, svi su izgledi da ponovo imamo šansu postati slavnima;  makar bizarnošću i na jedan dan.

Radi se o legalizaciji uzurpacije i zatvaranja prolaza između zgrada u Ulici Kralja Zvonimira 19 ispred koje se sad radi parkiralište uz obnovljeni park. Prolaz se ne može legalizirati, ali predmet drže ‘’živim’’ kako ga inspekcija ne bi mogla otvoriti. Ne radi tu ništa već 10 godina, ali stoji zaključano. 

Naime, vjerovali ili ne, u Odjelu za urbanizam Grada Mostara vodi se upravni postupak pod brojem 07/III-364-2220/96 koji je već ušao u dvadesetu godinu trajanja.

I još uvijek se ''pepa'' između prvostupanjskog i drugostupanjskog organa oko beznačajnih stvari uz izbjegavanje ulaska u meritum.

Nije pomoglo ni uključivanje Upravne inspekcije, ni Gradonačelnika, kao jedinog nositelja izvršne vlasti u Gradu kao jedinici lokalne samouprave.

Zamislite upravni postupak koji je ''živ'' skoro 20 godina, i koji je preživio sve transformacije i reorganizacije Gradske uprave od Brajkovića do danas.

Nemoguće je da nas tu itko može ''ukaditi''; gotovo sam sigurna da imamo šansu za Guinnessa.

Te, 1996. rođena djeca su već na fakultetima; ili na Zavodu za zapošljavanje.

A možda ovaj slučaj nije samo za Guinnessa

Možda je i slučaj za nadležne koji ne rade svoj posao.

Kopirati
Drag cursor here to close