Sporo

Mostarski komunalci: Građani ometaju odvoz otpada

Kako se navodi, vozila Komosa i Parkova, s komunalnim otpadom, ''čekaju u redu pred deponijom i po tri sata da se izvrši istovar''.
Gospodarstvo / Flash | 01. 07. 2019. u 15:05 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Obavještavamo Vas da nismo u mogućnosti brzo i efikasno izvršiti odvoz i deponiranje komunalnog otpada s ulica Grada Mostara zbog jednog broja građana koji i nakon 20 dana blokade deponije i sada kontroliraju vozila s otpadom i dozvoljavaju deponiranje otpada isključivo u postrojenje (reciklažni pogon) unutar sortirnice, što znatno usporava  proces deponiranja'', navodi se u priopćenju za javnost kojeg potpisuju J.P. Deponija d.o.o. Mostar, J.P. Parkovi, p.o. tr J.P. Komos d.d. Mostar, u stečaju.

Kako se navodi, vozila Komosa i Parkova, s komunalnim otpadom, ''čekaju u redu pred deponijom i po tri sata da se izvrši istovar''.

''Posljedica je nagomilavanje otpada na ulicama Grada što može dovesti do zaraznih bolesti radnika koji vrše utovar, radnika koji vrše selekciju otpada, kao i samih građana obzirom na vrlo visoke temperature'', navode ova poduzeća i dodaju kako ''s relevantnim strukturama rade u iznalaženju rješenja koja bi se ogledala u tome što bi se fermentirani otpad direktno deponirao na tijelo deponije, uz inspekcijski nadzor ili nadzor nekog drugog nezavisnog nadležnog organa što bi omogućilo brži istovar, smanjilo vrijeme čekanja vozila operatera na istovar, čime bi se postigla potrebna dinamika u izvršavanju redovnih dnevnih planova, a samim tim bi smeće s ulica bilo brzo i efikasno uklonjeno i deponirano''.

Podsjećamo, mostarska deponija bila je blokirana 11 dana, a građani nisu dozvoljavali odvoz smeća zbog činjenice da se deponirao sav otpad bez obzira na porijeklo. Nakon deblokade, smeće u pojedinim mostarskim kvartovima još uvijek nije odvezeno.

Mostarska komunalna kriza rasplamsala se nakon što su nevladine organizacije objavile saznanja da se u mulju s mostarskih pročistača nalaze otrovi, a sumnja se i na prisustvo vrlo opasnog piralena.

U slučaj se uključilo i županijsko tužiteljstvo koje će o svemu imati informacije do kraja tjedna.

Kopirati
Drag cursor here to close