domaće grožđe

Mostarac prodao 200 tona grožđa Konzumu

Gospodarstvo / Flash | 23. 08. 2016. u 09:39 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljeto znači grožđe, a ono najbolje domaće ubrano na osunčanim plantažama Hercegovine može se naći na policama Konzuma BiH.

Voće kraljeva, kako ga nazivaju, odličan je izvor vitamina C i vitamina skupine B koji su važni za izmjenu ugljikohidrata i povoljnu utječu na živčani sustav. Od minerala, grožđe sadrži kalij, fosfor, kalcij, magnezij, mangan, natrij, bakar, cink i željezo. Definitivno grožđe je bobičasta riznica zdravlja i eliksir života, koje nam je nadohvat ruke, a najslađi plodovi mogu se okusiti pred kraj ljeta i početkom jeseni.

Područje Hercegovine ima tradiciju dugu 2000 godina kada je u pitanju proizvodnja i uzgoj grožđa. Upravo zbog toga, proizvođači iz tog dijela Bosne I Hercegovine mogu se pohvaliti iznimnom kvalitetom grožđa, a jedan od njih je i Šemsudin Hasić, od kojeg je Konzum BiH samo u ovoj godini otkupio 200 tona grožđa.

''Moja obtelj bavi se proizvodnjom grožđa već deset godina, a suradnja s Konzumom počela je prije tri i nadam se da će još dugo trajati. Iznimna profesionalnost, korektnost i međusobno pomaganje odlikuje naš odnos, a za domaće proizvođače mnogo znači kada imamo priliku plasirati proizvedeno u velikim trgovačkim lancima. Ove godine unos grožđa mnogo je manji nego prošle, prvenstveno zbog loših vremenskih uvjeta. Usprkos tome, uspjeli smo održati kontinuitet u proizvodnji i kvaliteti i plasirati grožđe do kupaca'', ističe Šemsudin Hasić, proizvođač grožđa iz Mostara.

Konzumacija grožđa poboljšava protok krvi, sprječava nakupljanje kolesterola, poboljšava rad srca i smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara.

Sada je pravo vrijeme za ukusno porciju grožđa, stoga iskoristite priliku, a najzrelije i najslađe grozdove, a što je najvažnije domaće, pronađite na policama Konzuma BiH i uživajte u ovom zdravom i ukusnom voću, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close