Turizam na Neretvi

Mostar usputna, ali nikako krajnja destinacija

Gospodarstvo / Flash | 12. 08. 2017. u 12:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar je i ovog ljeta na mapi brojnih posjetitelja iz cijelog svijeta. Međutim, većina njih se u gradu na Neretvi kratko zadrži. Iako su generalno zadovoljni onim što vide, mjesta za unapređenje turističke ponude ima još.

Starim gradom svakodnevno prolazi mnoštvo posjetitelja. Točnih podataka o broju gostiju Turistička zajednica nema, navodi Federalna.ba.

“Iz razgovora s hotelijerima, došlo do povećanja broja gostiju u odnosu na isto razdolje prošle godine”, ističe Andrija Krešić, direktor Turističke zajednice HNŽ-a.

No, većini je Mostar usputna, nikako krajnja destinacija.

Arhitektura, priroda, gastro ponuda, ljubaznost - to je ono što se posjetiteljima, čak i u malo vremena, u Mostaru najviše svidi.

Ipak, daleko je Mostar od mjesta koje nudi potpuni ugođaj. Prosjaci su stalno oko gostiju. Parking mjesta u blizini Starog grada nema dovoljno. A loša je, žale se turisti, i putna infrastruktura. Zbog izgradnje kolektora i pročistača otpadnih voda, promet je u kolapsu mjesecima.

“Ovo što se radi po Mostaru - to je dobro, ali mislim da je nekako trebalo izbjeći sezonu - ili da stanu radovi ili nekako drugačije”, kaže na kraju Krešić.

Kopirati
Drag cursor here to close