Legalizacija

Mostar se bori za odmaralište u Gracu

Gospodarstvo / Flash | 23. 05. 2017. u 11:57 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić potpisao je nedavno odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za ''izradu elaborata za legalizaciju odmarališta Gradac'', objavio je Dnevni avaz.

Naime, već 14 godina traje pravna zavrzlama u vezi s ovim objektom koji se prostire na površini od 1.846 četvornih metara.

Da ovaj objekt, koji je u izuzetno lošem stanju, nije legaliziran u Gradskoj upravi saznali su kada su počeli bitku s uzurpatorima dijela nekretnine.

''S jedne strane imamo činjenicu da je u rijeku parnični postupak pred Općinskom sudom u Makarskoj protiv dvije fizičke osobe, a s druge vodi se postupak za legalizaciju objekta. Tijekom procesa povrata u posjed, uvidjeli smo da su dva pomoćna objekta upisana, uknjižena i legalno zavedena u zemljišne knjige, dok glavni objekt odmarališta nije zaveden. Vidjet ćemo hoćemo li uspjeti legalizirati objekt po, pod navodnicima, skraćenom postupku'', rekla je pravobraniteljica Grada Mostara Vesna Glavaš.

Podsjetila je na činjenicu da Grad Mostar vlasništvo nad objektom stekao na osnovu teretnog pravnog posla, i to kupoprodajnim ugovorom od 16. srpnja 1953. godine.

Taj ugovor, navela je, arhiviran je u zemljišnim knjigama u Gracu.

''Za gospodarenje tim objektom, grad Mostar morao je u Hrvatskoj osnovati poduzeće koje bi se isključivo bavilo ugostiteljskom ili nekom drugom zakonom propisanom djelatnošću, ali mu se stara namjena, odmaralište, nije mogla više registrirati'', rekla je Glavaš za Dnevni avaz.

Sarajevske novine navode da je 2010. godine obznanjena informacija da će Grad Mostar prodati svoje odmaralište u Gradcu i to zbog tadašnje izuzetno teške financijske situacije, u javnosti je ta odluka naišla na negodovanje.

Tako je priča o prodaji atraktivne nekretnine vrtjela danima, ali ubrzo je potisnuta u drugi plan, a prestankom funkcioniranja Gradskog vijeća Mostara skoro pa zaboravljena.

Kopirati
Drag cursor here to close