dok čekamo, gledamo

Mostar: Pogledajte pročistače iz zraka

Gospodarstvo / Flash | 18. 05. 2016. u 11:13 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krajem 2012. godine potpisan je ugovor za realizaciju projekta "Zaštita rijeke Neretve" čija je vrijednost dva milijuna KM, a koja su osigurana iz Fonda za zaštitu okoliša FBiH.

Time su se uvjeti za potpunu izgradnju pročistača otpadnih voda i ustava glavnih obalnih kolektora, koji će primati kanalizaciju iz čitavog središnjeg gradskog područja do budućeg postrojenja u blizini mosta Franje Blaževića.

Grad se za pročistač, koji košta oko 23 milijuna KM nije zadužio niti jednom markom, a novac za pročistač je osiguran kroz GEF projekt Svjetske banke u iznosu od 2,8 milijuna dolara. Švedska razvojna agencija SIDA je osigurala tri milijuna eura, a Europska komisija 5,5 milijuna eura.

S druge strane, prema posljednjim informacijama gradnja kolektora u Mostaru, projekt koji je prvi čovjek ovog grada Ljubo Bešlić nazvao povijesnim, teče po planu.

Gradonačelnik je u ranijim izjavama opovrgnuo određene komentare kako nema novca za dovršetak radova, i naglasio da će Mostar, kao i u prošloj, i u 2016. godini biti veliko radilište.

Nova etapa izvođenja radova obuhvaća područja od 'Razvitka' do Pozorišta, a radovi bi trebali krenuti početkom lipnja 2016.godine.

''Tamo će se graditi jedan podzemni tunel, do Lučkog mosta. Ja ne mogu jamčiti kako ćemo stvari tamo riješiti, ali ljudi u Gradskoj upravi sa stručnjacima za promet pokušavaju rasteretiti što se da rasteretiti", izjavio je ranije Bešlić.

Trenutno su radovi, na sjevernom djelu Grada, došli do naselja Bejrut dok su radovi na južnom dijelu završeni do Šarića džamije.

Inače, vrijednost izgradnje pročistača na Bišću polju procijenjena je na 23 milijuna KM.

U iščekivanju završetka ovog povijesnog projekta pogledajte fotografije koje je ulovio objektiv našeg fotoreportera.

Kopirati
Drag cursor here to close