Nova deponija

Mostar odavno nije simbol čistoće

Kraj kontejnera u koje smeće odlažu stanovnici Zagrebačke i Tomislavove ulice nastala je velika deponija.
Gospodarstvo / Flash | 26. 07. 2018. u 08:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanovnici Mostara svakodnevno muku muče s divljim deponijama koje nastaju oko kontejnera.

Gomilanje smeća posebno je opasno u ljetnim mjesecima kada je veća mogućnost za stvaranje i širenje zaraze.

Foto: Bljesak.info / Divlja deponija

No, pojedinci za to ne mare, nego otpad bacaju kako stignu. Naime, kraj kontejnera u koje smeće odlažu stanovnici Zagrebačke i Tomislavove ulice nastala je velika deponija.

''Prvo je bilo nešto starog namještaja, ali se to toliko počelo bacati da je to strašno. Znači wc šolje, šut, stara vrata sve je to sada zbačeno i na ništa ne liči. Pretpostavljam da je netko renovirao stan i sve to bacio na pored kontejnera'', navodi naš čitatelj.

Gdje je nestala kultura i obraz?

Kaže kako među otpadom ima stari madrac za krevet, kao i starog namještaja.

''Ako si već renovirao stan ili izvodio kojekakve radove onda bar 'budi baja' i plati čovjeka neka ti s kamionom odveze to na deponiju, a ne baciti kraj kontejnera. Što si dobio ako ti je stan kao apoteka, ako s balkona gledaš to isto smeće iz stana. Ma, strašno'', kaže naš čitatelj.

Foto: Bljesak.info / Divlja deponija

Tvrdi kako Parkovi svakog dana prazne kontejnere, ali kako ova deponija danima stoji ovakva.

''Mi sami od grada napravišmo ruglo, nitko drugi nije. Nekad je Mostar bio simbol čistoće, imali zelenih površina koliko god hoćeš, ma nigdje nije bilo papirića. Gdje je nestala kultura i obraz? Ovo danas više ni na što ne liči'', smatra naš čitatelj.

Smeće na svakom koraku

Mostar se godinama muči s odvozom krupnog otpada. Odvoz krupnog otpada bi se trebao obavljati minimalno dva puta godišnje, međutim to se ne događa. Mostarci su stoga primorani sami se pobrinuti za odvoz istog.

Međutim, pojedinci smatraju kako je bolje baciti kauč kraj kontejnera nego ga voziti na deponiju za to predviđenu.

Foto: Bljesak.info / Divlja deponija

Podsjećamo, da je ovih dana aktualna priča i o divljoj deponiji u naselju Šehovina. Otpad se u tom naselju više ne odlaže u kontejnere , nego je komunalno poduzeće Komos  u ovom dijelu grada uvelo sustav prikupljanja i odvoza smeća putem vreća i to tri puta tjedno. Pojedini građani umjesto da u određeno vrijeme  vreće sa smećem iznesu pored ceste, oni su ga odlučili bacati u devastirani objekt.

Građanin se zbog toga obratio komunalnoj inspekciji Grada Mostara odakle je dobio odbijenicu,  jer eto smeće nije na javnoj površini, nego u objektu koje je privatno vlasništvo.   

Kopirati
Drag cursor here to close