ALBA BH

Mostar: Mališani iz vrtića "Zvjezdice" nagrađeni za sudjelovanje u ekološkoj akciji

Gospodarstvo / Flash | 05. 08. 2016. u 08:55 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pored osnovnih škola koje sudjeluju u akcijama prikupljanja starog papira i mališani iz vrtića skupljaju papir.

Odlažu ga u za to predviđene kutije. Kutije je osigurala tvrtka ALBA BH d.o.o., koja se bavi recikliranjem i odvozom otpada. Djelatnici ALBE BH d.o.o. su posjetili mališane i tete u dječjem vrtiću ''Zvjezdice''. Djecu su obradovali slatkišima i na taj način ih nagradili za trud.

''Veoma je važno učiti djecu ''od malih nogu'' o važnosti recikliranja. Djeca iz vrtića svakodnevno koriste papir: za crtanje, pisanje, bojanje, te izrezivanje. Papir nije otpad, već se može ponovno iskoristiti'', navode iz poduzeća ALBA.

''Prije nego se raspadne, jedan list papira se može reciklirati do sedam puta. Reciklirati se mogu: novine, časopisi, kartoni, bilježnice, papirnate kese, knjige. Na ovaj način čuvamo prirodu, biljke, životinje, štedimo energiju, vodu, manje zagađujemo zrak. Svi znamo da se papir dobije iz celuloze, sirovine koja je osnovni sastojak drveta, te je potrebno posjeći brojna stabla.

Reciklažom jedne tone papira spašavamo 17 stabala. Veselim i nasmijanim mališanima i tetama hvala na ugodnom druženju, i nadamo se da će i dalje nastaviti da prikupljaju papir i čuvaju okoliš. Nama su uljepšali dan, to je sigurno'', priopćili su iz poduzeća ALBA.

Kopirati
Drag cursor here to close