LIR

Mostar: Javni poziv za podizanje zasada trešnje i jagode

Gospodarstvo / Flash | 15. 06. 2017. u 10:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru projekta „Lokalni integrirani razvoj“ (LIR), koji financira Europska Unija (EU) a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH), objavljen je Javni poziv za izražavanje interesa za fizičke osobe iz ruralnih domaćinstava iz odabranih općina i gradova da apliciraju za dodjelu podrške za podizanje zasada trešnje, jagode i lješnjaka.

Prijaviti se mogu fizičke osobe koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom i koja žive na području sljedećih općina i gradova: Mostar, Konjic, Orašje, Odžak, Domaljevac-Šamac, Šamac, Žepče, Čelinac i Modriča, priopćeno je.

Podnositelji se isključivo mogu prijaviti za jedan paket proizvodnje koji je predviđen za njihovu općinu ili grad. Npr. podnositelji sa područja Mostara mogu samo aplicirati za proizvodnju trešnje i jagode, dok podnosioci sa područja Orašja, Odžaka, Domaljevca-Šamca, Konjica, Žepča i Šamca isključivo mogu aplicirati za proizvodnju lješnjaka i jagode.

Podnositelji s područja Modriče i Čelinca mogu aplicirati za jedan od dvije predložene proizvodnje: a) za proizvodnju lješnjaka i jagode, ili b) za proizvodnju trešnje i jagode.

LIR projekt će kroz ciljane intervencije izravno podržavati ruralna domaćinstva kako bi se povećala cjelokupna ekonomska aktivnost u ciljanim zajednicama i produktivnost lanaca vrijednosti koji su identificirani kao prioritetni na osnovu izvršenih analiza lanaca vrijednosti, rezultirajući uspostavom održivih poljoprivrednih gospodarstava i dugoročnim izvorima prihoda za navedena domaćinstva.

Poseban fokus će biti na ranjivim kategorijama stanovništva u koje spadaju povratnici i raseljena lica, domaćinstva pogođena poplavama tijekom 2014. godine, osobe sa invaliditetom, Romi i pripadnici ostalih manjina, mladi i žene iz ugroženih sredina te dugoročno nezaposleni. Više informacija možete naći u Javnom pozivu koji možete potražiti ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close