Brojne mogućnosti

Mostar i Egipat se povezuju

Naglašena je važnost osmišljavanja turističkih paketa za turiste iz Egipta koji bi boravili više dana u Mostaru posjećujući okolna mjesta, te širu regiju, doprinoseći tako razvoju stacionarnog turizma u gradu.
Gospodarstvo / Flash | 13. 04. 2021. u 14:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Gradskoj vijećnici danas je održan sastanak između Nj.E. Yassera Seroura, veleposlanika Arapske Republike Egipat u Bosni i Hercegovini i gradonačelnika Grada Mostara Maria Kordića.

Veleposlanik je uputio čestitke gradonačelniku na izboru, te mu poželio puno uspjeha u radu. Istaknuo ju kako u svome mandatu želi produbiti veze dvaju zemalja na kulturnom, turističkom i ekonomskom polju, s posebnim naglaskom na turizam i trgovinu.

Razgovarano je o mogućim projektima koji bi bili od interesa za egipatske gospodarstvenike koji bi željeli investirati u Mostar, kao i o turističkoj promociji u BiH i Egiptu. Gradonačelnik je na današnjem sastanku prezentirao određene projekte osmišljene za potencijalne investitore. Zaključeno je da bi bilo učinkovito organizirati povezivanje i susrete gospodarstvenika iz Egipta i Mostara kako bi se razgovaralo o suradnji na području uvoza i izvoza roba od interesa.

Naglašena je važnost osmišljavanja turističkih paketa za turiste iz Egipta koji bi boravili više dana u Mostaru posjećujući okolna mjesta, te širu regiju, doprinoseći tako razvoju stacionarnog turizma u gradu. U zavisnosti od interesa, moguće bi bilo organizirati i čarter letove za Mostar. Ako bi tržište bilo dovoljno veliko za emitivni turizam, letovi bi se organizirali i za Egipat iz Mostara.

Veleposlanik je tijekom susreta izrazio zanimanje za stajalište Grada Mostara po pitanju obnovljivih izvora energije, te je izrazio zadovoljstvo što Mostar već ima planove za zone predviđene za iskorištavanje vjetro i solarne energije.

Razgovarano je i o prijedlogu veleposlanika o uspostavljanju suradnje između Grada Mostara i Grada Aleksandrije, te o povezivanju studenata i organizacija mladih sapodručja Mostara i AR Egipat, navedeno je u PR priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close