Inicijativa 20+5+6

Mostar domaćin konferencije 'Stanje i perspektive razvoja gospodarstva'

Očekuje se više od 200 biznismena, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti te međunarodnih organizacija.
Gospodarstvo / Flash | 21. 08. 2019. u 16:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine i Večernji list organizatori su konferencije "Inicijativa 20+5+6 - Stanje i perspektive razvoja gospodarstva", koja će se 4. rujna održati u hotelu 'Mepas' u Mostaru.

Očekuje se više od 200 biznismena, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti te međunarodnih organizacija.

Konferencija će omogućiti da se u direktnom razgovoru dobiju stavovi predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti o zakonskim rješenjima koja je predložilo Udruženje poslodavaca FBiH kroz "Inicijativu 20+5+6".

Radi se o inicijativi u okviru koje se Udruženje poslodavaca Vladi i Parlamentu FBiH uputilo prijedloge koji za cilj imaju rasterećenje gospodarstva i poboljšanje poslovnog ambijenta, a odnose se na zakone o zdravstvenom osiguranju, fiskalnim sistemima, cestovnom prometu, privatizaciji poduzeća, profesionalnoj rehabilitaciji, osposobljavanju i zapošljavanju osoba s invaliditetom.

Pored toga, Udruženje poslodavaca FBiH pripremilo je još 20 tekstova zakona, među kojima su novi tekstovi zakona o financijskom poslovanju, registraciji gospodarskih društava, stečaju, zaštiti na radu, štrajku, mirnom rješavanju sporova, posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba, porezu na dohodak s analizom, doprinosima s analizom, računovodstvu i reviziji, federalnim administrativnim pristojbama i tarifi federalnih administrativnih pristojbi te o Ekonomsko-socijalnom vijeću (ESV) FBiH.

Također, pripremljene su izmjene i dopune Zakona o zdravstvenom osiguranju, Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji, osposobljavanju i zapošljavanju osoba sa invaliditetom, Zakona o gospodarskim društvima, Zakona o fiskalnim sistemima, Zakona o porezu na dobit, Zakon o zdravstvenoj zaštiti, Zakon o naftnim derivatima te Zakona o sudskim pristojbama u postupku pred Vrhovnim sudom FBiH.

UPFBiH je Vladi i Parlamentu FBiH uputilo i šest inicijativa koje se odnose na direktno uključivanje socijalnih partnera u izradu zakonskih prijedloga, priopćeno je iz Udruženje poslodavaca FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close