Glavna karakteristika - dim

Moderni pogon na Bišću polju: Spalionica otpada na otvorenom

Eko udruga Jasenica oštro prosvjeduje i osuđuje ponašanje JP Parkova Mostar
Gospodarstvo / Flash | 08. 05. 2018. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Bišću polju je napravljena spalionica na otvoenom, priopćila je ekološka udruga Eko Jasenica.

''Samozatajno rukovodstvo jednog od brojnih mostarskih komunalnih poduzeća, u tišini i bez fanfara, realizira još jedan od strateških projekata Mostara za XXI stoljeće. Naime u krugu garaže Parkova na Bišća polju niknulo je suvremeno postrojenje za spaljivanje otpada koje ovih dana nije vidljivo svim znatiželjnim zbog ogromne količine dima. Inače ovaj pogon radi u duplexu sa pogonom koji se nalazi jedan kilometar južnije uz samu obalu Neretve a glavna značajka jeste da mora dimit. Ipak moramo naglasiti da je uz komunalna poduzeća razvijena i poduzetnička aktivnost privatnih osoba na paljenju guma, kabela i ostalih materijala koji se mogu prepoznati po gustom crnom dimu uglavnom u predvečerje'', navodi se u priopćenju.

FOTO: Eko Jasenica / 


Dodaju da nakon krhkog primirja unatrag tri godine u dvadeset godišnjem ratu eko aktivista i mještana južnih mostarskih naselja Rodoča i Jasenice oko nelegalnog deponiranja komunalnog i svakog drugog otpada izgleda da dolazi do eskalacije.

''Inače mostarska komunalna poduzeća su rekorderi po otvaranju divljih deponija osobito na južnom dijelu Mostara. Također upozoravamo nadležne inspekcijske službe, vatrogasce te policiju da planiraju posjetu do 16 sati jer iza tog vremena spalionica radi iza zaključane kapije'', navode iz Ekološke udruge Eko Jasenica, koji oštro prosvjeduju i osuđuju ponašanje JP Parkova Mostar.

''Pozivamo nadležne inspekcijske organe da sankcioniraju ovakva djelovanja. Ovim činom  ponovno žele iskazati svoju neodgovornost za okoliš i zajednicu u kojoj djeluje, zanemarujući temeljne vrijednosti na kojima bi komunalno poduzeće trebalo poslovati'', navode u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close