Livno

Mladi učili kako funkcioniraju EU fondovi

Tribina je namijenjena mladima kako bi dobili što bolji uvid u funkcioniranje EU fondova, ogromne kapacitete koje nude te mogućnost apliciranja i iskorištavanja sredstava u svojim lokalnim zajednicama
Gospodarstvo / Flash | 12. 11. 2017. u 14:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tribina pod nazivom "Uloga mladih u europskim fondovima" održana je u subotu u dvorani hotela "Park" u Livnu, u organizaciji  Mladeži HDZ-a BiH.

Spomenuta tribina namijenjena je svim mladima kako bi dobili što bolji uvid u funkcioniranje EU fondova, ogromne kapacitete koje nude te mogućnost apliciranja i iskorištavanja sredstava u svojim lokalnim zajednicama.

Tijekom tribine ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivica  Brešić istaknuo je pozitivne primjere u HBŽ-u, koji su apliciranjem na EU fondove omogućili projekte od krucijalne važnosti za razvoj ove županije ukazavši pri tom na važnost suradnje privatnoga i javnoga sektora.

Predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mario Mikulić osvrnuo se na ulogu EU fondova putem kojih su mnoge općine osigurale sufinanciranje ekoloških i kulturno-povijesnih  projekata koji su osigurali zaštitu vlastitog povijesnog dobra, ali i razvoj turizma i zapošljavanje mladih ljudi.

Mikulić je, kao nekadašnji asistent zastupnika u Europskom parlamentu i osoba s iskustvom rada u EU instituciji, naglasio kako je budućnost ovih prostora aktivno sudjelovanje i iskorištavanje fondova koje nude institucije EU.

Savjetnica predsjednika Vlade HBŽ-a i VCC stručnjak za EU fondove Ivana Mišković objasnila je način slanja aplikacija u sklopu IPA II fondova za razdoblje 2014-2020, te metodologiju i principe koje zahtijevaju EU institucije.

Istaknula je poticanje prekogranične suradnje koju EU promovira kako bi potaknula zajedničke inovativne ideje na svim poljima, osvrnuvši se na primjere suradnje Grada Pleternice i Općine Tomislavgrad koji su zajedničkom aplikacijom povukli sredstva za projekt "Kulturna ruta bećarca i gange", čime je direktno napravljen zajednički brend hrvatskog kulturnog dobra, navodi se u priopćenju iz Mladeži HDZ-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close